Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2009 14:45 - Първо частно ХЕИ
Автор: ruslanchipev Категория: Други   
Прочетен: 201626 Коментари: 193 Гласове:
0



ДО ПРОКУРАТУРА НА Р.Б.                          НА ВНИМАНИЕТО НА  ГЛАВНИЯ ПРОКУ РОР                                    Г-н Б.ВЕЛЧЕВ

КОПИЕ: МИНИСТЪРА  НА МЗ                  

                                                                    Копие: До Директора на Регионална

                                                                       Дирекция МВР гр.Пловдив

                                                                         Уважаеми Господа,

Работих като лекар в отдел „Хигиена на хранене” към ХЕИ (сега РИОКОЗ) гр. Пловдив от 1983г.до 2004г. и в момента съм здравен инспектор в отдел „Паразитология” към РИОКОЗ гр. Пловдив.                                                                                                                                                      От близо 10 години в РИОКОЗ гр. Пловдив съществуват корупционни практики, използване на служебно положение, конфликт на интереси от страна на Д-р Ал. Корольов (изпълняващ в момента длъжността директор на РИОКОЗ гр. Пловдив) и Д-р С.Павлов(директор на дирекция „Здравен контрол”) осъществявани с помощта на небезизвестната им фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД.
Първите стъпки на фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД бяха издаване на списание „Здраве за вас”, чрез ХЕИ гр.Пловдив придобило известност като „Здраве за вас-пари за нас”,. Д-р Сакакушева бивш служител в РИОКОЗ е цитирала случай с Първа частна шоколадова борса/Търговия на едро в гр.Пловдив/.При съставянето на акт собственика на обекта размахвал скандално списанието с думите:”Аз спонсорирам ХЕИ,а вие ме глобявате на което д-р Сакакушева му отговорила:Вие спонсорирате списанието на двамата доктори /д-р Павлов и  д-р Корольов/,а не ХЕИ.Не се знае какви суми се взимат за реклама,а това е един вид търговия с влияние.  През последните години фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД, собственост на Д-р Павлов и  Д-р Корольов, чрез подставени лица се замогна и укрепна благодарение на служебното им положение и следните четири корупционни практики:
1.Възлагане измерване на фактори на работна среда на частната фирма Орган за Контрол „Джакомо – ин”. Д-р Стефанова беше завеждащ отдел „КОХ” в РИОКОЗ гр. Пловдив до 30.12.2007г.и е леля на Д-р Павлов. В продължение на години санитарни инспектори от отдел „Хигиена на хранене” (сега КОХ) се задължаваха от Д-р Стефанова,  Д-р Павлов и  Д-р Корольов измерването на факторите на работната среда(микроклимат, шум,вентилация и др.) да се извършва от частната фирма „Джакомо – ин”,с която въпросните доктори деляха приходите от измерванията.Свидетели – Д-р И. Иванов(бивш завеждащ отдел „Комунална хигиена”), Д-р Евг.Димитров (бивш директор на ХЕИ), д-р Сакакушева. Управителят на фирма„Джакомо – ин”Ангел Попов до 2007г. е бил в управителния съвет на „ЗЕД – България”.
2.Сключване на договори по линия на СТМ (Служба по трудова медицина) чрез фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД. РИОКОЗ, по-точно отдела на Д-р Павлов, контролира дейността на фирмите СТМ. Как е възможно да имаш собствена фирма за СТМ, да използваш служебното си положение и наглостта да контролираш другите служби по трудова медицина в областта чрез РИОКОЗ? Това ако не е конфликт на интереси?!
3.Изготвяне на НАССР системи(Анализ на опасностите и контрол на критичните точки) в обекти в цялата област.
Създадена е структура за бързо реагиране – молбите за откриване на нови обекти и пререгистрация в РИОКОЗ гр.Пловдив от Д-р Корольов попадат в Д-р Павлов и на минутата се уведомяват служителите в частната им фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД за проверка на обектите по адрес и телефон имат ли изготвена НАССР система и договор за СТМ. Служителите на фирмата (в нея работят Д-р Стефанова с двамата си сина племеници на Д-р Павлов)подвеждат клиентите (инвеститорите) с думите „Ние ще ви изготвим НАССР системата и ще сключим договор по линията на СТМ и като бонус ще имате протекцията на РИОКОЗ при бъдещата си дейност”. Това, разбира се, става срещу крупна сума без оформен документ! Пример – Кафе аперитив „Ник – 15” с.Поповица. Документирани думи на собственика Николай Драганов: „Дойде на проверка инспектор    Б. Новаков  и ми каза, че НАССР системата за обекта трябва да бъде изготвена от фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД. На другия ден пристигнаха две госпожи от фирмата и от тях разбрах, че НАССР системата ще ми бъде изготвена за „скромната” сума от 2000лв.Отказах им.Изготви ми я случайна фирма за 400лв. като включи и ДТП (Добри Търговски Практики) за магазина ми за хранителни стоки (за двата обекта).След няколко месеца инспектор Б. Новаков ми състави два акта за санитарно нарушение на двата обекта на обща стойност 4000лв., защото отказах изготвянето на НАССР системата от фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД”.
От години в селищна система „Садово” инспектор е бил Борис Новаков. С негова помощ е лансирана фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД за изготвяне на НАССР системи в хранителни обекти и СТМ, като е обхваната почти 90% от територията на селищната система – ресторанти, магазини, детски градини, фурни, кафе-аперитиви  и др.
Същата фирма скючила договори за СТМ и обслужва детските градини, училищата и общинската администрация и в община „Калояново” от години!.В детска градина с.Житница ,лично Д-р Павлов е изнасял лекция и разяснявал НАССР системата изготвена от фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД на представители от всички детски градини в община Калояново. Същото е положението и в район „Източен” гр.Пловдив.Чрез инспектор Новаков общинската администрация, детските градини и училищата са имали договор по линия на СТМ от четири години с фирма „ЗЕД – България – Консулт”ГД.
Лично Д-р Павлов ми е предлагал, при положение че намеря обект за изготвяне на НАССР система за 1000лв. ,ще ми бъдат дадени 200лв. комисионна от фирма „ЗЕД – България "                                    
4.Съгласуване на проекти в отдел "ЗТЕ" към РИОКОЗ гр.Пловдив.Завеждащ отдела е Д-р Ангелова – изключителна послушница и доверено лице на тандема Д-р Корольов и Д-р Павлов. Отстранени са инженерните кадри от участие в експертни съвети и огледи на терени.Умишлено, съзнателно и в нарушение на нормативни разпоредби са завишени по брой Отказите при съгласуване на инвестиционни проекти, площадки за строеж, промяна статута на земеделски земи и др. Всеки Отказ се насочва от д-р Ангелова за изготвяне на екоекспертиза и здравна оценка към фирма „ЗЕД – България – Консулт”ГД срещу суми от порядъка на 1500-3500лв. След повторнопредставяне на проекта и изготвената експертиза/ненужна, измислена и елементарна/, от фирма „ЗЕД – България – Консулт”ГД, експертният съвет при РИОКОЗ с председател Д-р Корольов приемат с единодушие проекта. Пример: Склад за климатици и офис в с. Първенец, инвеститор „Димели” ЕООД Димитър Сидеров. Отказ при съгласуване на проекта с мотиви – Вероятен шум!? Изготвена експертиза  във фирма „ЗЕД – България – Консулт”ГД за 2000лв. без измерване на шума!? Доц.Александрова е изготвяла екоекспертизи и хигиенни оценки възлагани лично от д-р Корольов и д-р Павлов ! За тези експертизи тя е получавала хонорар от по 100лв. за обект,при положение ,че фирма „ЗЕД БЪЛГАРИЯ” е сключила договор с инвеститор „Димели” ЕООД Димитър Сидеров склад за климатици и офис вс.Първенец за сумата от 2000лв.

Уважаеми Господа, може би някои от вас ще се запитат – Как е възможно, защо сега се  повдига този въпрос, защо никой не е сигнализирал, нима в МЗ никой не е знаел?!  Отговор ще получите като потърсите и намерите една позабравена Папка-Досие за  Д-р Корольов в МЗ, благодарение на която същият е бил отстранен от длъжността зам-директор на ХЕИ гр.Пловдив.  
Брутално, нагло и безогледно пред очите на служителите на РИОКОЗ и обществеността в  гр.Пловдив двама самозабравили се директори - Д-р Корольов и Д-р Павлов, използват служебното си положение, в конфликт на интереси и чрез корупционни схеми уронват престижа на инспекцията ни.Наглостта на  фирма „ЗЕД – България – Консулт”ГД е стигнала дотам, че сключените договори на фирмата са с адрес ул.”Перущица” 1А – адрес идентичен с този на РИОКОЗ гр.Пловдив- ул.”Перущица” 1 с цел да се създава впечатление за съпричастност с РИОКОЗ.
Будната ми гражданска съвест дава основание да ви помоля да разпоредите цялостна, задълбочена, обективна и бърза проверка на изнесените по-горе факти и обстоятелства за да се прекъсне ПОЗОРА РИОКОЗ гр.Пловдив  да е филиал на фирма „ЗЕД – България – Консулт”ГД и да се нарича Първо частно ХЕИ.

Представено писмо на председателката на комисията от МЗ по време на проверката в РИОКОЗ Пловдив,но без проверка и коментар:

                                               Уважаема г-жо Кирова,
Съжалявам,че Ви безпокоя допълнително,но имам уточняваща информация за експертизите представяни на експертния съвет в РИОКОЗ гр.Пловдив, изготвяни от доц. Александрова.Същата работи  в МА-Медицински Институт Катедра „Хигиена” на 9-ти етаж в сградата на РИОКОЗ гр.Пловдив.Доц.Александрова е изготвяла екоекспертизи и хигиенни оценки възлагани лично от д-р Корольов !За тези експертизи тя е получавала хонорар от по 100лв. за обект,при положение ,че фирма ЗЕД БЪЛГАРИЯ е сключила договор
с инвеститор „Димели” ЕООД  Димитър Сидеров Склад за климатици и офис в с. Първенец за изготвяне на екоекспертиза за сумата от 2000лв?!
След представяне на експертизата отказът е отменен!

  Писма до инстанциите след проверката на  комисия от Инспектората на МЗ

ДО ПРОКУРАТУРА НА Р.Б.                          НА ВНИМАНИЕТО НА  ГЛАВНИЯ ПРОКУ РОР                                Г-н Б.ВЕЛЧЕВ

КОПИЕ: МИНИСТЪРА  НА МЗ                  

                                                         Копие: До Директора на Регионална

                                                                       Дирекция МВР гр.Пловдив

                                                                      Уважаеми Г-н Министър,

Днес  09.03. 2009г. получих отговор от МЗ на повдигнатите от мен сигнали,  като същевременно се запознах и с непредставеният ми Доклад на Комисията определена от министъра на МЗ за проверката в РИОКОЗ гр.Пловдив. В отговора си д-р Гигов  главен секретар на МЗ уведомява,че на д-р Корольов е прекратено трудовото правоотношение,но не уточнява,че това е само като временно изпълняващ длъжността директор на РИОКОЗ,поради неспечелен конкурс за директор и същият веднага е назначен за директор дирекция „ЗО” в РИОКОЗ гр.Пловдив. От днес влезе в сила закона  за конфликт на интереси и въпросния директор дирекция трябва да подава декларация с невярно съдържание  по ЗПРКИ,но той има фирма на съпруга и сина си. Нима допускахте ,че това  не е закононарушение!Години от както са държавни служители д-р Корольов и д-р Павлов са подавали декларации като държавни служители с невярно съдържание.

Работната група установявя,че д-р Павлов и д-р Корольов не участват като съдружници или управляващи във фирми от кръга „ЗЕД”,но се намирали данни за свързани с тях лица.При условие,че комисията искаше да установи истината,същата можеше да се свърже с д-р Димитров и д-р Егинлиян /бивши директори на ХЕИ/,д-р Иванов/зав.отдел „Комунална Хигиена”/, д-р Кирилова /зав.отдел „Хигиена на труда”/ ,служители от инспекцията,външни заинтересовани лица или да види кои са издателите на списание „Здраве за вас” от 2000г. до 2008г.,чрез „ЗЕД БЪЛГАРИЯ”,видно от редакционната колегия отпечатана на списанието.                                                                             Комисията съобщава за предадена й допълнителна информация от д-р Кирилова и от мен без да я коментира и вземе отношение-защо?                      
Комисията не коментира писмото на д-р Кирилова до МЗ за конфликт на интереси  и използване на служебно положение от години в РИОКОЗ гр.Пловдив от д-р Станева, която до 2004г. имаше собствена фирма за СТМ,но поради липса на пререгистрация обектите са прехвърлени на фирма „ЗЕД БЪЛГАРИЯ”.                                                                                               
Предадена беше декларация от наш бивш колега от РИОКОЗ Асен Благоев в която писмено се уличава д-р Корольов,че е поискал 5000лв. за да го върне отново на работа в инспекцията-това комисията не коментира и разисква,това не са корупционни схеми.                          
Целта на проверката от комисията е била съвсем друга-да се прикрие участието на д-р Корольов и д-р Павлов във фирми „ЗЕД България”. При проверката на детски градини и общинска администрация в община „Садово” комисията „открива”,че същите имат договор  за система НАССР и договор забележете „за малка обществена поръчка по линия на СТМ за 188 служители на Общината с фирма „ЗЕД България-Консулт” ГД”. Какво означава „малка” поръчка: 188 служители по 25лв. на  лице на година  за пет години е равнозначно на около 20000лв. ?!
                               
От извършената проверка не се разбира кой е съдействал за сключването на договори с тази фирма,от колко години са договорите по СТМ,били ли са  обявени на търг или им са внушени и принудени да се сключат от служители на РИОКОЗ?!Тези въпроси не са важни за комисията.                                 Разбира се поръчката е „малка” в сравнение с взетите за обслужване по линия на СТМ фирми от д-р Тенчо Тенчев Главен Държавен санитарен инспектор от МЗ и прехвърлени към фирмата на съпругата и дъщеря му „Лайф” ООД.
                                                                                                    Приложение: Копия от фирмите на Людмила Иванова Тенева-съпруга и Татяна Тенчева Тенева-дъщеря на д-р Тенчо Тенчев от МЗ от кръга „ЛАЙФ” с идентична дейност с фирмите от кръга „ЗЕД БЪЛГАРИЯ” – СТМ.                                                           
Тенденционна е и проверката на кафе-аперитив в с.Поповица ЕТ ”Ник-15” Комисията надълго и широко обяснява в доклада си кога е регистриран обекта и какво е хигиенното състояние :Уважаеми госпожи от комисията-вие не сте отишли да проверявате хигиенното състояние на обекта,дали е чисто,номерирани ли са хладилниците и др.,а да изясните текста за който имам запис и е даден в Икономическа полиция,а именно Документираните думи на собственика Николай Драганов относно НАССР системата. Комисията умишлено и с цел прикрива връзката между инспектора и лицата от фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД.
По същия начин е процедирано и при проверката на ресторант на ул.”Сливница”
№ 3 гр.Пловдив стопанисван от „Козико” ЕООД. На дълго и широко на цяла страница е обяснено кога е регистриран обекта, пререгистрации,хигиенно състояние,кога работи и кога почива ресторанта. С едно изречение за заключение се съобщава,че НАССР системата е изготвена от фирма „ЗЕД – България – Консулт” ГД за сумата от 1850лв.   Липсва коментар кой е наложил договор с тази фирма,защо за тази сума включваща и изготвяне на проект при положение ,че обекта има одобрен проект,защо цялата документация е придвижвана за съгласуване от д-р Стефанова леля на д-р Павлов?!                       
В коментара и  просторните обяснения на комисията за търга за СТМ в РИОКОЗ гр.Пловдив се уточнява,че д-р Дойкова е „добър специалист и член на ТЕЛК с висок професионален опит”,но умишлено не се споменава,че тя е лекар със специалност „Хигиена на труда” във фирма „ЗЕД – България  Консулт” ГД,благодарение на което фирмата се е регистрирала и функционира по линия на СТМ. Освен това определянето на „орган за безопасност и здраве” е задължение на РИОКОЗ,а не на фирмата по СТМ.При една среща с д-р Дойкова същата щеше да обясни на уважаваната комисия кои са истинските собственици на фирма „ЗЕД – България  Консулт” ГД -- д-р Ал.Корольов и д-р С.Павлов.Тази констатация,която цял град Пловдив знае, щеше да се установи при положение,че комисията беше извършила открита анкета,разговор с персонала на инспекцията и желание това да се случи.                                                                                                      
Към момента на проверката комисията установява ,че Народното събрание удължи срока за подаване на декларации по ЗПРКИ,но умишлено скрива ,че лицата д-р Ал. Корольов и д-р С.Павлов вече са подали декларации до 30.01.2009г. и то с невярно съдържание укривайки свързани лица.Още повече в момента в които ви пиша Народното събрание прие закона за конфликт на интереси и въпросните лица от РИОКОЗ гр.Пловдив заедно със закрилника им д-р Тенчо Тенчев ще трябва да представят декларации по ЗПРКИ.

Г-н Министър,схемата на тримата доктори от РИОКОЗ гр.Пловдив с използване на служебно положение, в конфликт на интереси и с корупционни схеми работи безотказно 9-10г.и е обществено значим проблем.Цялата инспекция знае за дейността на директорите ,но колегите мълчат страхувайки се за работата си. Нима д-р Т. Тенчев като отговарящ за РИОКОЗ от МЗ не е знаел за фирмите им,за благосъстоянието натрупвано с една заплата,за джиповете с които беше извозван за новогодишния банкет на РИОКОЗ гр.Пловдив през декември 2008г.,поканен лично от директорите?!
Цитираните господа д-р Павлов и  д-р Корольов се движеха с джипове,но след публикациите във в.”Марица” ги скриха-на кого се водят,как са купени с една заплата,на фирмите ли се водят? Д-р Корольов от седем години издържа дъщеря си да следва в САЩ - какви средства и валути са изпращани на неин адрес,чекове,банкови преводи и др от него и членове на семейството-проверено ли е? Още преди два месеца сигнализирахме писмено,че д-р Павлов си трие файловете в служебния компютър/най-вероятно там е имало договори с фирми,НАССР системи от частните фирми и други интересни неща/,те може и сега да са останали в хард диска,но кой да го провери? Много въпроси без отговор!Всичко умишлено е забавено и се протака с цел.
До момента не ми е известно дали инспектор Г.Попов от Икономическа Полиция Пловдив е проверявал фирмите на  д-р Павлов и  д-р Корольов и свързани с тях лица,седем на брои,дадени ли са за проверка по линия на НАП и Данъчна служба относно движими и недвижими имоти,банкови сметки,оборотни средства,договори,данъчни декларации и др.?                                                       Работната група от комисията се срещна със  заинтересованте да продължи корупцияталица  /д-р Корольов,д-р Павлов,юристконсулт Гавазова/ и не пожела да се срещне с нас вносителите на сигналите,с колектива на инспекцията,както и със заинтересовани лица - факт изцяло компрометиращ безпристрастността на дейността н комисията.                                                                              
От проверката и изводите на Комисията е видно,че тя е направена избирателно,повърхностно и тенденциозно с цел не да се докажат корупционни схеми и конфликт на интереси,което е факт,а да се прикрият такива и се угоди на д-р Т.Тенев и други от МЗ, близки до въпросните лица д-р Павлов,  д-р Корольов и д-р Станева от РИОКОЗ гр.Пловдив.Още повече, с доклада се цели да се внуши и на органите от Икономическа полиция,че видите ли няма данни за корупция,конфликт на интереси и използване на служебно положение от страна на длъжностни лица в РИОКОЗ гр.Пловдив.     Комисията вменява в задължение на директора на РИОКОЗ /когато е писан доклада това все още е д-р Корольов/ да се бори с корупцията. Корумпираният да се бори с корупцията-няма как да стане,но точно това е целта на комисията.                                                           
Похвални са усилията на д-р Т.Тенчев ГДСИ да се явява като кадровик в РИОКОЗ гр.Пловдив и да раздава длъжности базирайки се на обемистия,но пълен с шаблонни заключения,лишен от персонални обвинения и съдържание доклад на комисията:
1.Д-р Павлов да бъде главен секретар заради заслугите си /две фирми на негово име чрез пълномощно/ и светлото си минало-лежал в главно следствено управление гр.София за вземане на подкуп.
2.Д-р Корольов  директор дирекция „ОЗ”.
3. Неизвестна техноложка без специалност и стаж,но много приближена на   д-р Т.Тенев от МЗ за завеждащ отдел „КОХ” .
4.”Непослушната” и „прегрешила” д-р Дамянова–младши инспектор в отдела и аз уволнен от РИОКОЗ.
Господа,моля да бъде проверено как свързани лица/съпруга и дъщеря/на държавния служител д-р Т.Тенчев ГДСИ в МЗ имат фирми от 2004г. с дейност СТМ,внос на лекарства и фармация.Имат ли връзка фирмите от кръга „ЗЕД България” с фирмите „ЛАЙФ” на д-р Т.Тенчев от МЗ?                        Настоявам да получа обосновани отговори по всички повдигнати от мен въпроси.
Уведомявам Ви и Ви уверявам,че резултатите от проверката затвърдиха съществуващата ситуация на корупционни практики,конфликт на интереси  и използване на служебно положение в РИОКОЗ и никой и нищо няма да ме спре и отклони в желанието ми да се установи истината и възтържествува справедливостта,за да не се назовава РИОКОЗ гр.Пловдив „Първо частно ХЕИ” в България,затова ще потърся отговор на повдигнатите въпроси и от Европейските институции и структури свързани с борбата срещу корупцията.  

Приложения: 1.Копие от доклада на комисията на МЗ по проверка в РИОКОЗ –Пловдив
2.Копия от фирмите на Людмила Иванова Тенева-съпруга и Татяна Тенчева Тенева-дъщеря на д-р Тенчо Тенчев от МЗ от кръга „ЛАЙФ” и договор с фирма „Наш Дом”.
3.Копие на Несъгласуване от РИОКОЗ,Сведение на потърпевша и бележка за контакт и насока дадени от д-р Станева към фирма „ЗЕД  България”.               
4.Копие на Несъгласуване от РИОКОЗ и договор с фирма „ЗЕД  България” за  склад за климатици и офис в с. Първенец, инвеститор „Димели” ЕООД Димитър Сидеров.                                              5.Копие: писмо на д-р Кирилова до МЗ за конфликт на интереси  и използване на служебно положение от години в РИОКОЗ гр.Пловдив от д-р Станева, д-р Корольов и д-р Павлов.
6.
Списък на фирмите прехвърлени  на „ЗЕД БЪЛГАРИЯ” от фирма „СИ-ДИ Консулт” собственост на д-р Станева,завеждащ отдел в РИОКОЗ.                                                                                           
7. Списък на фирми ,длъжностни лица и свързани с тях лица.
8. Копие от декларацията на Асен Благоев бивш служител в РИОКОЗ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

     13.03.2009г.       С Уважение: Руслан Ник.Чипев                                                                                                    адрес: гр.Пловдив, бул .”6 ти Септември” 134


            

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



1. анонимен - ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
22.03.2009 13:27
Д-р Барганова казва, че това са клевети ... дори едно дете да влезе в публичния търговски регистър в "справки" ще види кое е клевета. Там е публикувано досието на МЦ ЗЕД БЪЛГАРИЯ. НЕГРАМОТНИ ли нашите управници или са БЕЗОЧЛИВИ ??? Била ли е д-р Станева съдружник във фирма? Била е! Това НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТРИЕ ОТ РЕГИСТРИТЕ !!!
цитирай
2. анонимен - Смях
23.03.2009 20:30
Чипев, с какво си се захванал, що не си гледаш твоите фирми, а ми си се захванал с хората, че не те знаем как пълнеше колата с каквото ти дадат и колко си корумпиран
цитирай
3. анонимен - Ludost
23.03.2009 20:39
Qvno si mnogo ot4aqn, 4e da stigne6 do takiva izstypleniq ot glupost, ma da znae6, 4e i po-zle 6e stava6
цитирай
4. анонимен - Uvolnen
23.03.2009 20:41
em, doktor Damianova pone e mlad6i inspektor xaxaxaxxaxxaxaxax, a ti... ti otiva6 direkno na smeti6teto 6toto... nikoi nqma da iska da raboti s tebe ujassssss
цитирай
5. анонимен - Na men Chipev mi ze 2000 za magazina i ...
23.03.2009 20:45
Na men Chipev mi ze 2000 za magazina i ne samo na men...
цитирай
6. анонимен - mafiq
23.03.2009 21:17
Koroliov i Pavlov ni vzeha 2000lv za HACCP sistemata za restorant "Chanovete"
цитирай
7. анонимен - Родолюбец
23.03.2009 22:12
Никой ли не се чуди как така години наред д-р Чипев взима подкупи и сега в един момент не може да се пребори с желанието си "да се установи истината и възтържествува справедливостта"? Каква метаморфоза, да не е сменил религията и да се е покаял? Или просто вече не може да взима пари на ръка и се чуди кого да очерни? Май си е баш така и яко се излива помия
цитирай
8. анонимен - .....
23.03.2009 22:14
РЦЗ Пловдив има сключен договор за СТМ с фирмата на жената на д-р Тенчев
цитирай
9. анонимен - ??
23.03.2009 22:17
Kak i kaga higienistut Koroliov e vzel konkursa za novata si dlujnost
цитирай
10. анонимен - Zaboga, bratq, ne slu4vaite pove4e ...
23.03.2009 22:19
Zaboga, bratq, ne slu4vaite pove4e dogovori s firmi "ZED-Bulgaria" te sa dadeni na prokuraturata
цитирай
11. анонимен - хм...
23.03.2009 22:27
Дебелия,хигиениста разкрачената и фитката.Познайте кой кой е в РИОКОЗ...
цитирай
12. анонимен - Имах договор за СТМ с фирма "...
23.03.2009 22:32
Имах договор за СТМ с фирма "ЗЕД-България " на Корольов и Павлов.Глобиха ме от инспекцията по труда.Сега вече имам договор с друга фирма.
цитирай
13. анонимен - fitkata
23.03.2009 22:52
poznah fitkata e ot Purvomai mn 4esto ne suglasuva proekti
цитирай
14. анонимен - da
23.03.2009 23:03
napravih tolkova mnogo ekspertizi na "ZED-Bulgariq" no higienista mi pla6ta po 100lv na broika
цитирай
15. анонимен - razkra4enata
23.03.2009 23:15
razkra4enata ima6e sobstvena firma po STM. tq vinagi e razkra4ena za da poema novi obekti i dogovori za firma "ZED-Bulgariq"
цитирай
16. анонимен - мнение
25.03.2009 16:11
чипев е имал доблест да си напише името ,ами вие дето сте анонимни защо сте толкова категорични.Ха си напишете имената и тогаво го критикувайте!
цитирай
17. анонимен - za le4enieto, mafiata i o6te ne6to
26.03.2009 18:43
4eta i se 4udiq, kak moje da se izlee tolkova mnogo pomiq varhu 4ovek, koito e tragnal da kazva istinata? Nali vinagi izlizala naiqve?! Ne dai si boje da re6i6 da trugne6 sre6tu mafiata v Bg i tutaksi 6te te okupiqt v laina i daje i klinika za le4enie ti predlagat. Kakav neveroiqten cinizam. Nema spasenie, triqbva voina!
цитирай
18. анонимен - мистър 300-кинта
12.06.2009 09:51
Чипев стига си пълнил гуша,и стига си продавал луканките и мръвките,дето пълнише колата 20години.оди си приглеждай кокошките ,нали си ветеринар?!?!?на мен ми взе 300лева за един подпис.
цитирай
19. анонимен - Дебелия,хигиениста разкрачената и фитката.Познайте кой кой е в РИОКОЗ.
24.08.2009 13:49

павлов,корольов,станева и барганова
цитирай
20. анонимен - ds
24.08.2009 16:02
Български Бизнес Блок - БББ
1. Иван Манев Белчев
2. Симеон Величков Павлов
3. Стефан Георгиев Грозев
4. Мирослав Николов Касев
5. Александър Василев Василев
6. Веселин Славов Кунчев
7. Вълко Петров Вълчев
8. Георги Иванов Берберов
9. Стоян Рангелов Чалъков
10. Стоица Петров Шумански

КАНДИДАТСКИ ЛИСТИ ЗА РИК ПЛОВДИВ ОКРЪГ1. "ФЕДЕРАЦИЯ НА СВОБОДНИЯ БИЗНЕС - СЪЮЗ БЪЛГАРИЯ"

Йордан Николов Николов
Недялко Петков Георгиев
Росица Петкова Кючукова
Надка Илиева Шопова
Стефан Георгиев Грозев
Лъчезар Стоянов Дражев
Стефка Димитрова Георгиева
Симеон Величков Павлов

Политическа партия "НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ СИМЕОН ВТОРИ"
Александър Георгиев Буздрев
Стоянка Ангелова Димитрова
Милена Пенчева Пенчева
Валентин Методиев Божинов
Петър Ангелов Шилев
Тенчо Любенов Чолаков
Румяна Илиева Георгиева
Николай Иванов Хаджиев
Тодор Спасов Денев
Мариана Иванова Димитрова-Гичева
Христо Асенов Стоилов
Радослав Динев Караславов
Стефанка Петрова Цонева
Андрей Иванов Захариев
Олга Любенова Димитрова
Симеон Величков Павлов
Миглена Иванова Коцева
Недялка Атанасова Шопова
Антон Стаматов Стаматов
Милчо Стефанов Маринов
Илия Спасов Илиев
Арто Завен Чифчиян
Венета Георгиева Гегова
Атанаска Костадинова Георгиева
Олег Аспарухов Георгиев
Валентина Тодорова Кичукова
Добрина Вълчанова Лалева
Мария Василева Андонова
Янка Тотева Пъчева-Иванова
Мима Величкова Митева
Ангелина Николова Карагьозова
Тодор Петков Шишков
Димитър Ончев Тилкиян
Владимир Ангелов Цинцарски
Гьока Богданов Х-Петров
цитирай
21. анонимен - REKET DADEN reket priet
03.09.2009 21:14
Koroliov i Pavlov ni vzeha 2000lv za HACCP sistemata za restorant "Chanovete"
Повече от 10 години в РИОКОЗ Пловдив действа организирана престъпна група за изнудване, пране на пари и източване данъците на българските и европейските данъкоплатци.
Лидер на престъпната групировка е криминално проявения Симеон Павлов с приближените му Александър Корольов и Диляна Станева.
Лицето Симеон Павлов е вербуван от тайните служби преди години, когато е заловен от външно разузнаване с 25000 щатски долара в момент на изнудване съпругата на убиец на която обещал съдействие, чрез свои роднини в криминална полиция.
Проучванията за лицето установили, че той има необходимите качества да бъде използван за рекет, пране на пари и присвояване на държавни средства. Алчен, двуличен, долен и безкрупулен. Прекрасни качества за „взятчик”.
Покровители са му Илия Баташки директор на болницата, висши офицери от ДАНС и Тенчо Тенев от Министерството на здравеопазването.
Лидера на групировката увеличава непрекъснато членовете и съучастниците в групировката чрез изнудване, обещания, съдействие за работа, бизнес, длъжност, заплата, процент от сделката и прочие.
Активни помагачи и съучастници му са Янка Барганова, Милена Иванова, Елена Чалъмова, Росица Гавазова, Йови Нанов, Вяра Гинчева, Мария Ганчева, Чавдар Чавдаров и Видка Ангелова, всички на копанка в РИОКОЗ.
Като тумор се разраства в мултигрупировка, която е вредна не само за РИОКОЗ, но и за целия бизнес в Пловдив град и област.Нужна е хирургическа намеса.
Хиляди дребни и средни бизнесмени плащат месечния си рекет на групировката на Павлов, като годишния и оборот вече надхвърля над 1 милион евро.
Начините са известни, като се започне от фиктивни договори за трудова медицина, фиктивни консултантски услуги, реклама в списанието на групировката, фиктивни проектантски услуги, продажба на еднотипни готови системи за контрол на рискови точки, измерване фактори на околната среда и други чрез обръч от над 12 фирми със собственици и управители подставени лица, роднини на Павлов и Корольов.
Освен изнудване на хиляди подконтролни дребни и средни бизнесмени, групировката на Павлов се включва и активно в източване на бюджетни средства чрез ремонти и охрана на сградата на РИОКОЗ, чрез доставки на материали, стоки, медикаменти и услуги по общоизвестна схема.Чудим се защо здравеопазването е с 350 милиона лева дългове.
Която направи опит да попречи на корупционните практики в РИОКОЗ, незабавно е уволнявана или принуждавана да подаде оставка.
Сега лицето Павлов планира нова схема да запази контрола си в РИОКОЗ, да продължи корупционните практики и скрие дейността на престъпната групировка ЗЕД зад гърба на Моника Троянчева.
Тенчо Тенев да предложи на министър Божидар Нанев да назначи за директор на РИОКОЗ Пловдив Моника Троянчева, която е близка на Тенев. Госпожата е дисциплинирана, зависима от лицата Корольов и Павлов и поради трудности от социално битов характер е склонна за компромиси и консолидиране с властниците, т.е. подходяща е да бъде употребена.
Известния бизнесмен и политик Георги Гергов вече е новия покровител на Павлов.
След като Илия Баташки вече не е на позиция, Павлов го предаде незабавно и месечната такса от 10000 лв, която плащаше на Илия Баташки сега вече ще плаща на Георги Гергов. Не са случайни излъчванията за РИОКОЗ по частната телевизия на Георги Гергов NBT.
Има само един извод: Много ще му е трудно на истински човек като Бойко да се справи с всичко това, тъй като умаления размер в РИОКОЗ Пловдив е хилядократно увеличен в национален мащаб и то при полиция и прокуратура прикриваща не само дейността на Павлов, а и на стотици други като него.
цитирай
22. анонимен - gotina
12.09.2009 21:21
doktor staneva e nai gotinata dama v hei ima edna druga mnogo raskrachena tova e damjnova
цитирай
23. анонимен - гарван
14.09.2009 21:37
ОТ СИГУРЕН ИЗТОЧНИК НАУЧИХ, ЧЕ ТОЗИ МОШЕННИК ПАВЛОВ Е ДАЛ 50 000 ЛВ НА НОВАТА ДЕПУТАТКА ОТ ГЕРБ ВЕЛИЧКА ШОПОВА, КОЯТО РАБОТЕШЕ В ХЕИ ЗА ДА НАПРАВИ ДИРЕКТОР Д-Р ВАНЯ ТАНЧЕВА.........
цитирай
24. анонимен - biv6 slugitel
14.09.2009 22:05
Ni6to 4udno tova 4iki Tan4eva da se e navila da stava direktor. Tolkova e lakoma za kinti i vlast, 4e i s dqvola moge da stane ortak. Galko za teb 4ipe
цитирай
25. анонимен - до кога ще ни скубят
19.09.2009 22:24
докога ще ни управляват корумпирани доктори и мошеници в РИОКОЗ, КОГА НАЙ СЕТНЕ МИНИСТЪРА НА МЗ ЩЕ ГИ ИЗМЕТЕ ТАМ УПРАВЛЯВАТ БЕЗКРУПУЛНИ НЕКА ВИДЯТ ОТКЪДЕ ИМАТ ТЕЗИ ЖИЛИЩА И ДЖИПОВЕ ,С ЕДНА ЗАПЛАТА НА ДОКТОР МАЙ ТРУДНО СЕ КУПУВАТ ТЕЗИ НЕЩА
цитирай
26. анонимен - риокоз потъва
19.09.2009 22:36
НЯМА ЛИ КОЙ ДА ВИДИ КАКВО СТАВА В РИОКОЗ ПЛОВДИВ .ТАМ В МОМЕНТА Е ПЪЛНА АНАРХИЯ .ПОДГОНИХА ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ УВОЛНИХА ДДАПФСО ДАДОХА НА ПРОКУРАТУРАТА ДВЕТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛКИ ЧЕ ВОДИЛИ УЖ В РАБОТНО ВРЕМЕ ВС КАСА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ И ИМ ИСКАТ ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ.ДИРЕКТОРКАТА СЕ ВОДИ ПО АКЪЛА НА ЕДНА БОЛНА ЮРИСТКА НА КОЯТО СЕСТРА И РАБОТИ В МЗ.ТЯ ИМ Е УДОБНА ЗАЩОТО Я ПОЛЗВАТ И ЗА ТЪМНИ СДЕЛКИ.РАЗЧИСТВАТ СИ ТЕРЕНА ,СЛАГАТ СВОИ ХОРА НЕУКИ И ПОСЛУШНИ ,ИЗГОНЕНИ ОТ ДРУГАДЕ ЗА НЕКЪДЪРНОСТ,ЗА ДА МОГАТ ПО ЛЕСНО ДА КРАДАТ И БЕЗЧИНСТВАТ .ДО КОГА ЩЕ СТРАДАТ НЕВИННИ СЛУЖИТЕЛИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!!!!!
цитирай
27. анонимен - nevinni
01.10.2009 21:33
mnogo ste nevinni vie vsi4kite ot riokos ama novata vlast ne vi e po vkusa sachtoto vi pre4i da reketirate
цитирай
28. анонимен - до гарван
06.10.2009 15:34
не бъди сигурен защото ваня танчева и павлов са на нож и това всеки го знае в риокоз
цитирай
29. анонимен - руснака
07.10.2009 14:13
преди около четвърт век руснака корол..бе изгонен със заповед на министъра на здравеопазването от хотелското общежитие на мз,защото бе спипан да курвува цяла нощ с колежка, с забрана 2 години да не бъде допускан в общежитието - тогава майбеше епидемиолог в хисаря курварчето...
цитирай
30. анонимен - Първо интернационално ХЕИ
13.10.2009 19:58
Първото интернационално ХЕИ (РИОКОЗ) това е РИОКОЗ-Пловдив. Защо ли? Ами защото директорите са били всякакви: българи, арменци (Ани Егинлиян), руснаци(Саша Корольов), а сега кандидатката е циганка (чирпанска ромка) - Ваня Танчева-Манчева. Забравих да кажа, че имаше и представител на майка Индия - Равито, но го сполетя секс-скандал и не успя да достигне директортвото.
цитирай
31. анонимен - и още
20.10.2009 16:19
имаше и помак - Бичето,лека мупръст
цитирай
32. анонимен - зо 1-во интернац.хеи
20.10.2009 16:23
ваня танчева е толкова ромка,колкото ти си пловдивски циганин
цитирай
33. анонимен - за ваня танчева
21.10.2009 22:25
Само тя може да сложи ред в Риокоз .Не е ромка а много начетена и умна жена . А тази ПОМАКИНЯ която има акъл колкото една падка и няма никакъв управленчески опит какво ще кажете за нея. АЛЧНА ДОЛНА И БЕЗКРУПОЛНА.Бившата на Баташки,който я захвърли като мръсно коте,а сега искаше да я използва да влачи и от Риокоз.
цитирай
34. анонимен - смях
24.10.2009 20:40
Хахахахахаха, не мога, честно, ще ме уморите от смях, какви глупости се пишат и какви хуморески, не е за вярване. Никак няма да е зле, ако се въведе чек спелинг за тези дето пишат. За пръв път виждам такава правописна грешка на "патка", хахахаха... за сведение най-лесно се проверява от "патица", така се казва, а не "падица" и оттам "падка", хахахахахаха. Страшен смях, страшни глупости
цитирай
35. анонимен - Doktor Dimitrov
06.11.2009 21:10
Bivshiqt direktor na RIOKOZ-Dimitrovbeshe zase4en na pat za rabota vav VMI pian i napikan s shishe v joba.Tam raboti kato pian na4alnik v Onkoto i polu4ava 800lv zaplata bez premiite.
цитирай
36. анонимен - МУШИЯ,ТА
20.11.2009 16:37
СВЕТАТА ТРЕЗВА ТРОЙКА СВ.ПАВЕЛ,КРАЛ КОРОЛ И КНЯГИНЯ БРАГАНЦА ПЪК ТРЕЗВИ И ПОД БЛАГОСЛОВИЯТА НАГОСПОД БОГ ТРЕНЧО ОТ МЗ НАПРАВИХА ОТ РИОКОЗ БАЩИНА МУШИЯ
цитирай
37. анонимен - doktor engilian
25.11.2009 20:29
engilian si beshe nai hubavata direktorka jalko sa nej dano da j varnat
цитирай
38. анонимен - Doktor Ani Eginlian
30.11.2009 19:44
Tasi jena naistina beshe mnogo chesten i pochten chovek.TJ ISKASHE DA VAVEDE RED I AVTORITET V HEI.No j mahnaha bes vreme.Daje i napraviha mnogo problemi sashtite hora koito pravjt problemi i sega na novata direktorka Barganova.
цитирай
39. анонимен - Честито
04.12.2009 10:55
Днес е хубав ден за българската демокрация.
цитирай
40. анонимен - ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ НА ТОЗИ СВЯТ
04.12.2009 17:49
БРАВО НА ГЕРБ !!!!!! ДА ПРОДЪЛЖАВАТ В СЪЩИЯ ДУХ. КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ СЕГА ПРОТЕЖЕТАТА НА Д-Р БАРГАНОВА ? КОЙ ЩЕ СЕ ВРЪЗВА НА НАЛУДНИЧЕВИТЕ ИМ ИДЕИ.КОЯ ПЕСЕН ЩЕ ПЕЯТ ПО КОРИДОРИТЕ?
цитирай
41. анонимен - Честито
07.12.2009 20:24
Да ние честита новата директорка , поне за нея несъм чувала да е корунпирана .
цитирай
42. анонимен - ЧЕСТИТО!
08.12.2009 01:03
Най-после един свестен и почтен човек ще застане на поста Директор - Д-р Ваня Танчева, и дай боже да изчисти всичките боклуци от инспекцията, за да не й се носи в града славата на най-корумпирана Институция!Напред и действайте смело, вие знаете как!
цитирай
43. анонимен - АМИ СЕГА??????????
09.12.2009 13:45
КАКВО ЩЕ ПРАВИ ТАЗИ ТАНЧЕВА-МАНЧЕВА В ТАЯ КАША ДЕТО Я ЗАБЪРКА? НЕ СЕ ЛИ ОСЕЩЯ , ЧЕ Я ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПРАХОСМУКАЧКА И КАТО РАЗЧИСТИ ТЕРЕНА ДРУГ Е ПОДГОТВЕН ДА СЕДНЕ НА СТОЛА И. ХИТРИТЕ НЕ СИ ЦАПАТ РЪЦЕТЕ И МИСЛИ ЛИ КАКВО ЩЕ ПРАВИ КАТО СИ СВЪРШЕ МРЪСНАТА РАБОТА ? ЕДИН ЛЕКАР РАБОТЕЩ В ТЕЗИ ЛИИИИИИИ....... ЗА НИЩО НЕ СТАВА . сАМО СИ ХАБИ ЕНЕРГИЯТА. А ОТ ТЕЗИ ДО 40 УВОЛНЕНИ НЯМАШЕ И СЛАДУРИ КОИТО ВИ ЛИПСВАТ? ОСТАВИЖТЕ В ГНЕЗДОТО СИ ЗМИИ КОИТО ОЩЕ НЕ СА ПОЧНАЛИ ДА ХАПЯТ А ИЗХВЪРЛИХТЕ НА ПРЪВ ПОГЛЕД НЕЗНАЧИТЕЛНИ НА КОИТО НЕ ИМ ЗНАЕТЕ СИЛАТА. КАТО ДОЙДЕ ЦУНАМИТО БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ И ТАНЧЕВА - МАНЧЕВА НЯМА ДА ПОМОГНЕ. НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? МНОГО РАЗСЪРДИХТЕ ЛЪВЪТ ОТГОРЕ.КОГАТО СЕ ЗАСЕГНЕ МИНИСТЪРА БОЙКО РЕЖЕ ДО КРАЙ. ДОБРЕ СЕ ОЦАПА ТАНЧЕВА-МАНЧЕВА . НО ТЯ И ЗА ТОВА БЕШЕ СЛОЖЕНА. ЧЕЛИ ЛИ СТЕ НЕЩО ОТ ПОРЕДИЦАТА НА СЪРДИТИТЕ МЛАДИ МЪЖЕ В АНГЛИЯ. ТЕ ЗА ТОВА СТАВА ВЪПРОС СЕГА ЗАЩОТО БОЙКО ЧЕТЕ ТЕЗИ КНИГИ И СЦЕНАРИЯ МУ Е ПО ТЯХ . НЕПОТРЕБНИТЕ СЛЕД СВЪРШЕНА РАБОТА СИ ОТИВАТ ЗАВИНАГИ...........
цитирай
44. анонимен - Боже Ви е слепи ли сте?
09.12.2009 13:59
Тези дето лаят не са опасни. Д-р Танчева да си свали очилата и да види кой и стои сега от дясно и кой я подкрепя от ляво. От там ще и дойде шамара. Утре да не каже , че не е чула.Покажете и блога да и се изясни работата. Хората за това учат дипломация. А на нас това ни е работата в министерството - да проучваме общественото мнение. нека не сяда често на стола , че като падне от него силно ще я заболят старите кокали. Сладурче тя още не знае за какво става въпрос.А кои са тези щастливци които си отидоха у дома и от там Ви гледат сеира?
цитирай
45. анонимен - Защо мълчите и не отговаряте? или ...
10.12.2009 10:32
Защо мълчите и не отговаряте? или това което Ви казах Ви свести. Това е истината.
Чипев кажи нещо.
цитирай
46. анонимен - Айде Чипи поканиха те обратно във РИОКОЗ
11.12.2009 00:26
"Като пример тя посочи д-р Генка Дамянова и д-р Руслан Чипев. Манчева обеща да ги покани да се върнат в инспекцията, тъй като имали нужда от професионалисти като тях"

САМО ПЪРВО ДА МИНЕШ ДА СИ СВАЛИШ ОБЯВИТЕ ЗА ПИСАНЕ НА НАССР ОТ СПИРКИТЕ И ДЪРВЕТАТА ОКОЛО РИОКОЗ!!!

Професионално бяха направени, жалко !!!
цитирай
47. анонимен - Какво ще ги правят в риокоз толкава ...
11.12.2009 09:44
Какво ще ги правят в риокоз толкава много професионалисти.
цитирай
48. анонимен - mussi
11.12.2009 19:48
vsi4ki restoranti i magazini da stiagat kolanite nai korumpiranite-d-r Damianova i Chipev se vru6tat,6te pribirat mnogo kinti-reket goliam...stiagaite kolanite bratia prodavachi ,restorantiori i hotelieri
цитирай
49. анонимен - kofti 20
11.12.2009 19:55
ха ха ха тази циганка Манчева,видяхме каква беше като съветник,и тук ще се провали,щом ще води най-корумпираните пак в тази клоака РИОКОЗ ....
цитирай
50. анонимен - direktor
12.12.2009 22:32
noviyt direktor na riokos veche e opredelen i tova ne e Tancheva - Maneva.Dryga ste e ,makar i po - stara ot ney.Dori da se dobere do tosi post skoro ste y isgonjt.
цитирай
51. анонимен - mofo
13.12.2009 16:36
Tazi ciganka ne moje da upravliava avtomobil kamo li RIOKOZ
цитирай
52. анонимен - kostov
13.12.2009 16:40
верно прилича на мангалка,доста е черна...идва от Карлуково-луда..само приказва....
цитирай
53. анонимен - Mira
15.12.2009 20:50
Много ми е интересно как така решихте, че е циганка, черна, проста и т.н. До вчера си беше много добра Директор Дирекция, а откакто стана Директор на РИОКОЗ е най-лошата. Защо не пишете за тези, които изведнъж се разболяха при положение, че до сега не са вземали болнични никога, други пък непрекъснато са в отпуска, защо ли? Обикалят по "връзките" си за да се спасят и ако може да им се размине и този път. Много се надявам да не успеят да се спасят и да си идат, за да се спре корупцията и изнудването на всички граждани. Д-р Танчева, желая Ви да имате много здраве и нерви за да се справите с всичката измет обитаваща сградата на институцията!!!
цитирай
54. анонимен - Ne im e izgodna
16.12.2009 00:28
Разбира се, че ще е лоша сега Новата Директорка, ами как ще е хубава, като много хора просто идват на работа - ден да мине друг да дойде, да ама не, или поне не при Д-р Танчева, при нея не минават тези, или ще работят или през изхода!Мошенниците и подмазвачите много да внимават, при нея тези не вървят!Тя не е проста като помакинята, а напротив има акъл за половината Доктоти в града, до тука който крал, крал, вече всичко се гледа под лупа и всеки лев ще се харчи по предназначение!Само така смело напред и много успехи!
цитирай
55. анонимен - какви жалки неща се пишат тук, това е ...
16.12.2009 12:17
какви жалки неща се пишат тук, това е форум на нещастници, които треперят за мястото си в ХЕИ, а повечето хора там даже не забелязват, че в дребнотемие им минава живота. Много е смешно това дето някои трябвало да работят. за всеки е ясно, че там не се работи, а пък тези дето се водят там на работа мизерстват с жалките си заплати там, защото няма къде другаде да идат, никой няма да ги земе да му работят, щото нищо не могат да правят. И точно тези "служители" си губят времето да пишат глупости, защото и без тва няма кво да правят по цял ден. И никак не разбират, че директорите идват и си отиват, а те продължават жалкото си вегетиране в тази инститруция и никой не се интересува от тях. абе хора гледайте си вашата работа, що се занимавате с глупости
цитирай
56. анонимен - Истината-жива и безплатна
17.12.2009 15:24
Може да попитате ПОДЛОГАТА на Д-р Симеонов, Тя се нарича Надя Шопова за Екологичните експертизи. Това е нов метод за дране на хората. О, тя постоянно повтаря, че ако Тяхната Фирма,, Зед,, БЪлгария прави тази експертиза то фирмата не ще има проблеми в Риокоз.
цитирай
57. анонимен - ,,Относно ПЛовдивчани,,
17.12.2009 15:33
Пазете се от СССеляни, тази Д-р. СТанева то тя постоянно лансира своя прост любовник тенесист и некадърно джипи,, доктор Дани,, КОйто На турнир В Харманлли беше пиян като талпа, счупи стол и целуваше всички месни курви и претендираше с името на Корумпираната кучка Станева, че ще коли и беси. За какво му е купила апартамент на този Пазарджишки селянин...
цитирай
58. анонимен - е тука Чипев май си изтърва нервите
17.12.2009 16:08
е тука Чипев май си изтърва нервите
цитирай
59. анонимен - НОВИНА
17.12.2009 16:11
От сигурни източници вече се знае кой ще е новия директор на ХЕИ-то. Д-р Мустафа
цитирай
60. анонимен - Доктор Станева е добра, за доктора ...
17.12.2009 16:26
Доктор Станева е добра, за доктора не знам;;;
цитирай
61. анонимен - ПЛЯЧКАТА
17.12.2009 20:54
Защо пишете всичките тези глупости,бе хора. Не можете да разделите плячката.Скоро ще подгоните и новата ви директорка.Ще я хързулнат по динена кора,трябва много да се пази.И то най прилижените й.
цитирай
62. анонимен - анонимен
18.12.2009 18:27
анонимен написа:
РЦЗ Пловдив има сключен договор за СТМ с фирмата на жената на д-р Тенчев

цитирай
63. анонимен - лекар
18.12.2009 18:31
министъра да махне д-р тенчо тенев,гл.държ.сан.инспектор,който държи чадър над бандата на павлов,корол,браганца,сестра си,също в риокоз и е подхранван от зед българия -ако се не случи нищо няма да МОЖЕ да се промени.
цитирай
64. анонимен - mussi
18.12.2009 20:43
даа да кажете и за по старите бандити,още от времето на Коева и Дамянова,цял град запалиха,сега нови изнудвачи,наи-добре да ви махнат всички...
цитирай
65. анонимен - cecka
18.12.2009 20:48
САМО ЦСКА...Боклуци ВЪН!!!
цитирай
66. анонимен - KOS
18.12.2009 20:54
Искаме Д-р Сакакушева,тя вземаше най-малко пари,поне в Кичука при нас беше така,Дамянова е алчна- в централен много пропищяха от нея..попитайте ги.
цитирай
67. анонимен - besen
20.12.2009 16:04
Ne e verno 4e Sakysheva vsima malko pari MEN ME ODRA V novata banda se sprjga i neinoto ime gledai ta vij
цитирай
68. анонимен - чипев, я изчакай първо да ти изми...
28.12.2009 19:35
чипев, я изчакай първо да ти измислят няква длъжност в ХЕИ-то, па тогава си пробутвай VIP-службата по трудова медицина, по-спокойно, по-полека
цитирай
69. анонимен - Чипев 6то млъкна, май пак започна ...
28.12.2009 21:15
Чипев 6то млъкна,май пак започна старото хоро с луканките??ИЛИ вече взимаш по 200??????
цитирай
70. анонимен - цецка
30.12.2009 00:43
Само ЦСКА
цитирай
71. анонимен - РЕ
06.01.2010 19:09
КОРОЛЬОВЦИ,ПАВЛОВЦИ,БРАГАНЦКИ,СТАНЕВКИ И ПР.ИЗМЕТ.ДАМЯНОВКИ И ПР.ИЗМЕТ РУШВЕТЧИИ И С КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ -ВЪН !
цитирай
72. анонимен - MI
15.01.2010 08:07
GOVORI S ISTENSKITE IMENA MA KAKVO GI ISOPA4AVASH
цитирай
73. анонимен - Ква я мислихте, ква стана
20.01.2010 23:57
май чипев още не работи в хеи
цитирай
74. анонимен - уважаеми контролни органи, органи ...
21.01.2010 13:41
уважаеми контролни органи, органи на разни партии и коалиции безмислени са коментарите, народа казва преоблякал се илия пак в тия,танчева скоро няма да е директор не на риокоз но дори и няма да работи в системата. Да не се прави , че не е париманчева ами да си свива перките , че с тази реформа показа колко е страх от тези които освободи , че сега се чуди как да оправи кашата. И структурната реформа нява да и помогне. Поне щяха да и вършат работата а тя да си върти синджира.А сега ухапала този, ядосала друг и накрая извинявайте партийни другари моля Ви се помогнете. Има една приказка - не дразни лъва като спи. Да накара длъжностните лица да раздадат декларации за конфликт на интереси и лично да ги прочете. Юристите да проверят чрез регистър булстат данните и да и се изяснят някои неща- че совата не е това което мислим. Да си оправи собствената организация, че работните помещения на служителите не отговарят на условията и крият здравен риск. И докато маха този и онзи мишките около нея се нагушиха с пари при разкриване и контрол на обекти. Следващата преписка входирана в съда ще е за нейни ближни хора със снимки и факти. бая пари смъкнаха.
цитирай
75. анонимен - ман4о
21.01.2010 20:04
МАНЧО МАНЧЕФ ПЕЧЕ КЕБАПЧЕТА НА ПАЗАРА В ПЛОВДИВ. ТАЗИ ДОКТОР ТАНЧЕВА МАНЧЕВА ПОДАЛА ЛИ Е ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТРЕСИ ЗА КЕБАПЧЕТАТА И КЮФТЕТАТА НА НЕИНИЯ СЪПРУГ А
цитирай
76. анонимен - PODALA E PODALA E
22.01.2010 22:56
PODALA E PODALA E
цитирай
77. анонимен - не бъди сигурен защото ваня танчева ...
28.01.2010 22:46
анонимен написа:
не бъди сигурен защото ваня танчева и павлов са на нож и това всеки го знае в риокоз

цитирай
78. анонимен - май чипев още не работи в хеи
28.01.2010 23:09
анонимен написа:
май чипев още не работи в хеи

цитирай
79. анонимен - Ni6to 4udno tova 4iki Tan4eva da se e ...
28.01.2010 23:12
анонимен написа:
Ni6to 4udno tova 4iki Tan4eva da se e navila da stava direktor. Tolkova e lakoma za kinti i vlast, 4e i s dqvola moge da stane ortak. Galko za teb 4ipe

цитирай
80. анонимен - бъдеще
06.02.2010 09:21
Докъде стигна корупцията в Риокоз Пловдив,може ли да се разчита на определен служител дано да има все още такива моля за отговор
цитирай
81. анонимен - MOJESHE DA SE RAS4ITA NA PREDISH...
06.02.2010 19:44
MOJESHE DA SE RAS4ITA NA PREDISHNATA DIREKTORKA NO J UVOLNIHA BES MOTIVI SEGA NE MOJE DA SE RASSHITA
цитирай
82. анонимен - Защо мълчите и не отговаряте? или ...
16.02.2010 19:53
анонимен написа:
Защо мълчите и не отговаряте? или това което Ви казах Ви свести. Това е истината.
Чипев кажи нещо.

цитирай
83. анонимен - първо частно ХЕИ
21.02.2010 15:28
В РИОКОЗ има не само частно ХЕИ, но и частна ВСК подкрепяна от танчева-манчева - погледнете кои застанаха от двете и страни - Дамянова най-големият рекетьор в областта,двете от частната ВСК, от другата Рангелова-чомпалова активистка с червен билет от БСП и близка на Захари Георгиев и още куп комунисти, които до сега дори не я забелязваха - Защо Корольов е още на работа??? На Чипев изглежда "се търси подходящо място" С хората с които се е обградила новата директорка няма да стигне до никъде. Това кълбо от близки и интереси само човек не обвързан може да разплете и то след като се махнат хора като Тенчо Тенев, който продължава "да разпорежда отгоре" по телефона кой да стои и кой да бъде махнат. Освен него и някои близки на адвокатката Гавазова- колко дела е спечелила и на всеки директор "е директо наредено" да не я пипат защото сестра й работи в МЗ като експерт юрист. Между другото Дамянова вече 2 пъти е била засечена в магазини да съставя актове и да взема пари ......след като вече не е инспектор/ дори и когато не беше на работа в ХЕИ си е позволявала, но откъде хорицата да знаят/ Май ще е добре да се информират гражданите чрез пресата или пловдивската телевизия за тази "неуморна" ..."инспекторка по храните".
Искрено се надявам новата директорка да успее
цитирай
84. анонимен - Ni6to 4udno tova 4iki Tan4eva da se e ...
22.02.2010 23:43
анонимен написа:
Ni6to 4udno tova 4iki Tan4eva da se e navila da stava direktor. Tolkova e lakoma za kinti i vlast, 4e i s dqvola moge da stane ortak. Galko za teb 4ipe

Neobxodimo e direktor uzvan RIOKOZ-neobwarzan s korumpiranite slujiteli i toi da ima seriozni palnomo6tia da otarve instituciata ot tiah
цитирай
85. анонимен - RIOKOZ Plovdiv- edna ot nai- kor...
22.02.2010 23:54
RIOKOZ Plovdiv- edna ot nai- korumpiranite institucii - simvol na totalen reket ,fal6ifikacii i intriganstvo.Neobhodimo vednaga izriazvane na zloka4estvenia tumor.
цитирай
86. анонимен - Подкрепям, че е наложително под...
23.02.2010 00:19
Подкрепям ,че е наложително подмяна на директора на РИОКОЗ и на служителите му с нови такива ,които не са обвързани със сегашните заформени шуробаджанашки и корупционни групировки.
В момента основна дейност на по-голямата част от служителите на РИОКОЗ е използването на служебното положение за рекет,лично забогатяване,интриганство и унищожение на този,който им се противопостави и потърси истината.
Само назначение на директор от вън и повдигната наказателна отговорност за доказано виновните /а за това има много доказателства / може да спаси Пловдив от това зло - РИОКОЗ В ТОЗИ МУ ВИД.
Относно юристката Гавазова -това е една пародия на юрист,едно недоразумение,което щеше да бъде смешно,ако не беше толкова трагично и ужасяващо вредно.
цитирай
87. анонимен - Напълно естествено -какъвто ди...
23.02.2010 00:24
Напълно естествено -какъвто директорът такъв и юриста-един дол дренки.
цитирай
88. анонимен - Отговор
27.02.2010 10:55
Заварената й дъщеря също работи в ХЕИ. Подала ли е и за нея декларация за конфликт на интереси
цитирай
89. анонимен - РЕ
27.02.2010 11:33
В съюз с комунистите от РЦЗ и през трупове само да е тя директор - Танчева Манчева. Всички Асен Благоев завлякъл и рекетирал с пари, Дамянова - първенец по рекетьорство, частна ВСК и др. бяха" поканени " да се върнат на работа - хора уронили авторитета на институцията.
цитирай
90. анонимен - Лошо, лошо
27.02.2010 11:40
Още по зле ще стане когато когато се слеят ХЕИ и РЦЗ.Тогава "свежа комунистическа кръв4 ще се влее в жилите на ХЕИ и тежко и горко на всички. Ония от там "не си поплюват" - я идете да си регистрирате кабинет и ще разберете за какво става въпрос. Чух че директорът им е дал 13 отлични оценки на Баташки на конкурса за болница Пантелеймон и му я поднесъл на "тепсия". Министерството не знае ли за това. ГЕРБ спите ли бе !!!!! Докога!!!!!
цитирай
91. анонимен - Ревизор
27.02.2010 12:05
Какво стана с проверките за ремонтите в ХЕИ - чухме само мнението на новата директорка която е доктор, а не финансов ревизор - Интересно ми е ревизиите ако е имало такова какво показаха или това беше само фоеврверки от страна на новата директорка и то веднага след като я назначиха. Компетентните органи какаво казаха?????
цитирай
92. анонимен - Гавазова
27.02.2010 17:33
Гавазова е единствената,която не е уволнена от новата "директорка",защото ВС-касата е на половина неина и тя разпределя порциите на новата власт.Иначе цялата гилдия юристи в града знаят колко е некадърна тя,и ако не е Хеи-то,май ще продава сандвичи в лафка в някое училище.
цитирай
93. анонимен - костофф
27.02.2010 17:38
какъв герб бе идиоти -тука власта е дадена на костов,тези около него назначиха манчева...ха ха ха !!
цитирай
94. анонимен - опа
27.02.2010 17:42
д-р Мнчева, Дмянова ще изяде и твоята глава,първо беше Рави,после Енгилян,после Барганова....сега си ти наред,това е змия в пазвата.....
цитирай
95. анонимен - минчева
27.02.2010 18:01
Гавазова е смешно юристче и е с тези, които са на власт, тя е готова на всичко за да остане в РИОКОЗ,даже и като уволниха двамата и подчинени и е понижиха в длъжност, сега е обикновен чиновник, а беще завеждаща на отдел....лиже задника на Манчева,но при първа възможност ще я прецака и пак ще е там...баси институцията,пълна с малоумни клоуни готови на всичко за 20-30 лева....
цитирай
96. анонимен - Tasi Tan4eva sled kato spe4eli k...
27.02.2010 20:15
Tasi Tan4eva sled kato spe4eli konkursa sabrani na bash pisa4ite da pishat. Sashto mal4ite , ha kajete neshto NE , ne Grabete dokato ste na vlast.
цитирай
97. анонимен - Заварената й дъщеря също работи в ...
27.02.2010 21:08
анонимен написа:
Заварената й дъщеря също работи в ХЕИ. Подала ли е и за нея декларация за конфликт на интереси

цитирай
98. анонимен - абе това не е заварената й дъщеря, а ...
28.02.2010 18:25
абе това не е заварената й дъщеря, а снаха й, и то на доведения й син, каквъв конфликт на интереси
цитирай
99. анонимен - S nahata da napusne, sashtoto tova e ...
28.02.2010 22:02
S nahata da napusne , sashtoto tova e konflikt na interesi.JASNO
цитирай
100. анонимен - Заварената й дъщеря също работи в ...
03.03.2010 22:48
анонимен написа:
анонимен написа:
Заварената й дъщеря също работи в ХЕИ. Подала ли е и за нея декларация за конфликт на интереси


цитирай
101. анонимен - да са ви честити всички рекетьори в ХЕИ то
04.03.2010 09:51
Още една лоша новина за нормалните хора - и Асен Благоев е назначен в ХЕИ, айде още малко остана и Чипев да го назначат и комплекта ще е пълен.
цитирай
102. анонимен - АСЕН БЛАГОЕВ НЕ Е ЛИ ПЕНСИОНЕР?
07.03.2010 19:47
АСЕН БЛАГОЕВ НЕ Е ЛИ ПЕНСИОНЕР?
цитирай
103. анонимен - Вярно ли Дамянова пак са я уволнили ...
09.03.2010 21:59
Вярно ли Дамянова пак са я уволнили от хеи?
цитирай
104. анонимен - ЧЕСТИТО , Д-Р ДАМЯНОВА !
09.03.2010 23:33
ЧЕСТИТО , Д-Р ДАМЯНОВА !
цитирай
105. анонимен - Кви са тия работи бе, махат дамян...
11.03.2010 15:49
Кви са тия работи бе,махат дамянова, слагат чипев, ако и него го държат за един месец и после го уволнят голям келепир ще падне ей
цитирай
106. анонимен - Ne samo kelepir,no i goljm majtap. Nachelo na majtapa e direktorkata Tan4eva
12.03.2010 22:57
Popitaite se sashto tolkova mnogo se ta4i 4ipev?
цитирай
107. анонимен - ЗАЩОТО ЧИПЕВ СИ ЛЯГА С ГАВАЗОВА ТЕ СА ...
13.03.2010 16:37
ЗАЩОТО ЧИПЕВ СИ ЛЯГА С ГАВАЗОВА ТЕ СА СТАРА ЛЮБОВ
цитирай
108. анонимен - SVALJCHA CHIPEV
14.03.2010 23:10
Na oshte njkoi e stara lubov Chipev. Na koi li ?
цитирай
109. анонимен - НА ТАНЧЕВА- МАНЧЕВА
17.03.2010 22:59
НА ТАНЧЕВА- МАНЧЕВА
цитирай
110. анонимен - гавазова
19.03.2010 21:13
Няма ли вече новата директорка да уволни Гавазова или това подобие на адвокат ще пълни гушата от частната ВСКаса,знаем че е в интимни отношения с Р.Чипев...но да я толерират толкова,толкова алчни хора не трябва да работят там....
цитирай
111. анонимен - Видов ден има
21.03.2010 14:44
Най-после Дамянова е отстранена от "прокуратурата", но ХЕИ "се сдоби" с Асен Благоев - не падащ по-долу от Дамянка и Р.Чипев - да им е честито!!! Нищо ново под слънцето. Само стана замяна на едните с други на тях подобни. Всички в ХЕИ взаимно са обвързани и набъркани в кацата с мед - какво да се очаква. А директорката им става с всеки ден все по-близка и по-близка с БСП-представители. Гербаджии слезте на земята и не вярвайте на думите, ами вижте какво прави Танчева-Манчева - за всичко вие ще плащате .....
цитирай
112. анонимен - Е, Дамянова вече се е съюзила с тези ...
22.03.2010 22:32
Е, Дамянова вече се е съюзила с тези които бяха уволнени от Танчева и сега се очаква ново раздаване на картите и май Танчева ще е валат
цитирай
113. анонимен - NYMA LI NAI POSLE DA SATVORYT TASI ...
23.03.2010 08:24
NYMA LI NAI POSLE DA SATVORYT TASI SLUJBA RIOKOS LI E HEI LI E HODIAT DA REKETIRAT HORATA GOLIAM POSOR I SA DIREKTOR ISBIRAT TAKOVA PROVALENO LICE SEGA BILA S KOMUNISTITE PREDI TAMNO SINIA SAVETNI4KA GOLIAM RESIL KADE E ARMENSKATA DIREKTORKA DA VIDI KAKVO STAVA VSI4KI UVOLNENI SE VARNAHA PO SILNO DA REKETIRAT
цитирай
114. анонимен - Само едно знам, че Дамянова ще се ...
23.03.2010 19:39
Само едно знам, че Дамянова ще се върне с новата власт
цитирай
115. анонимен - Damjnova ne e li pensionerka?
25.03.2010 07:50
Damjnova ne e li pensionerka?
цитирай
116. анонимен - гавазова
28.03.2010 13:42
Гавазова разпределя длъжностите и парите в РИОКОЗ,тя изгони Дамянова,защото онази е по-алчна от нея...говори се за залог от 15 000 лева...не са малко
цитирай
117. анонимен - гошо
28.03.2010 13:45
Аз знам че тя взима по 2400 всвки месец от ВС-касата,тая Манчева спи ли бе??????
цитирай
118. анонимен - Промяна
28.03.2010 15:53
Абе щели да го променят това ХЕИ- нещо друго ставало - заедно с ония комунисти от онова на 6-я етаж, дето регистрират кабинетите на докторите - "пенсионерското дружество" дето му викат, защото там работили 70 годишни пенсионери, дето с топ не можели да ги изкарат - старите комуняги си знаят работата. Ама тия новите дали са в час......
цитирай
119. анонимен - Росомаха
28.03.2010 16:04
Промени се правят с нови лица и нови хора - необвързани, некорумпирани. Но трябва най-напред да се "изчистят" чадърите от София- имам предвид главния санитарен инспектор и сестрата на адвокат Гавазова. Който и да е директор те винаги "ще ходатайстват". Нека главната експерт-юрист в МЗ вземе сестра си при нея да стажува, че тогава да види за какъв некадърен човек става въпрос - защото за сестра й нямам друго определение. Новата директорка ще се провали най-вече заради "екипа от професионалисти" - имам предвид всички "които бяха поканени да се върнат на работа в ХЕИ от нея" и някои нейни действия в близките месеци на промяна ще й изиграят огромна шега. Ударите ще бъдат заради лицемерни нагаждачи и от лявата и страна и от дясната - и то от хора смятайки ги за искрени и почтени.
цитирай
120. анонимен - Какво показа финансовата ревизия, ...
28.03.2010 18:52
Какво показа финансовата ревизия, която поиска Танчева-Манчева? Какво стана с проекта, защо още няма софтуер на инспекцията? Какво се върши по финансовите нарушения, които бяха така шумно огласени. Като гледам на сайта на ХЕИ-то май проекта не е закрит, какво стана с 60-те хиляди лева, които директорката търсеше - намери ли ги?
цитирай
121. анонимен - NOVINA
30.03.2010 23:01
TAN4EVA MAN4EVA PODAVA OSTAVKA
цитирай
122. анонимен - И тя ли ....
31.03.2010 09:39
И тя ли ....
цитирай
123. анонимен - Asen Blagoev kasva 4e Tan4eva e &...
01.04.2010 20:57
Asen Blagoev kasva 4e Tan4eva e " 4IKI "
цитирай
124. анонимен - ba
05.04.2010 20:19
aide be
цитирай
125. анонимен - ?
06.04.2010 19:02
.....................
цитирай
126. анонимен - Какво стана с автора на блога? На...
07.04.2010 14:46
Какво стана с автора на блога? Намери ли справедливост, взеха ли го обратно на работа в ХЕИ-то или отиде в РВМС където са ветеринарите? Дайте малко информация, стига сте се псували тука
цитирай
127. анонимен - Автора на блога
11.04.2010 21:58
Започнал е работа автора на блога и то като шеф на инспекторите по храните. Поканената Дамянова "незаменимата професионалистка" доколкото знам е отстранена от прокуратурата . била "Професионалистка" ача в рекета
цитирай
128. анонимен - Брех, големи професионални успехи ...
12.04.2010 13:48
Брех, големи професионални успехи за големи професионалисти.. и за това ли беше цялата работа, за някаква смешна службичка и то за няколко месеца... ??? направо може да стартира облог в блога с коефициент кой колко ще се задържи на служба. Сега разбрах какво е провокирало чувството за справедливост на автора на блога - чувството, че трябва някъде да си намери работа, че е криза
цитирай
129. анонимен - Много е интересно това, че Дамянова ...
12.04.2010 13:51
Много е интересно това, че Дамянова е била отстранена от прокуратурата. Значи Танчева ги назначава, а прокуратурата ги маха. Тогава изниква въпросът защо Танчева, която се пише много честна и почтена, назначава хора, дето са редовни клиенти на прокуратурата. И как мисли "често" да работи с такива хора? Или й трябват такива хора, за да може и тя да взима...
цитирай
130. анонимен - Ами вижте с какви хора се обградила ...
12.04.2010 13:58
Ами вижте с какви хора се обградила новата директорка - Дамянова е безспорен фаворит при вземането на подкупи, чак се наложило прокуратурата да я отстранява. Върнала е на работа и автора на блога - доказано "вземащ пари на ръка". друг всеобщ любимец е Асен Благоев - и той обратно в ХЕИ-то. Други сериозни даравераджийки - счетоводителката и касиерката дето си имат частна кредитна каса, която е регистрирана на адреса на ХЕИ-то и които изненадващо се върнаха от болнични заедно с Танчева, защото предишната директорка ги беше дала на прокурора. Друга доказана рушветаджийка е Мариана Наумова - задържана с подкуп в самото ХЕИ и изведена от там с белезници и още знайни и незнайни рекетьори
цитирай
131. анонимен - Простотия
13.04.2010 11:15
Някой знае ли какво става с бившя директор - Димитров. Много хора се разбягаха навремето, като се чу, че ще се връща. А и онова долно същество - Йови Нанов. Забрави откъде идва, а и колко дипломи си купи с помощта на директора
цитирай
132. анонимен - Avtora na bloga ne se e varnal na r...
14.04.2010 08:19
Avtora na bloga ne se e varnal na rabota 4e e krisa a sa da grabi pari Toi si ima 4astna firma i slyjba po trydova medizina i nikoga ne e bil bes rabota Sega se saformi bandata na nai golemite reketiori na4elo s Tan4eva kojto i predi raboteshe pod prekritie Kraino vreme novata ministarka da sakrie tasi vseisvestna slyjba Imashe edna direktorka Ani Engelian kojto ne moja da se spravi s banditite Pisanicite na 4IPEV DATIRAT OT GODINI KOGATO TJ GO OTSTRANI SAEDNO S aSEN bLAGOEV
цитирай
133. анонимен - защо си губите времето
16.04.2010 11:30
защо си губите времето, дайте на Танчева да чете тези писаници или ги пратет в МЗ.
Сега тече конкурс за директор обявен в МЗ. Кои са кандидатите?
И кой чакате да дойде? Ако сами не се оправите и господ няма да Ви оправи.
Такива сладури изпъдихте и даже не споменавате за тях. Никой не ги доведе ами си имат акъл в глават и не всеки конкурс е нареден. Като ги кредете тези пари и си мълчите Вие ставате участници в тази далавера или това е вярно.Вижте си работното место, пълна порнуграфия- мръсни работни места, мръсен въздух и тази тоалетна дето я говорите да не дава господ да я ползваш. Докато вземеш ключа за нея едва не се напишкваш.Парите Ви сега изтичат през ръцете с Вашето съгласие докато се мълчите а те гуши пуснаха. Трябва Ви здрава ръка и глава с разум. Тези финансисти Вашите кучета ги яли. В другите Риокози знаят защо са на тази земя. Докато Вие спите те Ви взимат всичко по законова форма и с разум не с рушвети и лоби. СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ ХОРА - ПИТАЙТЕ КОИ СА НАЙ ДОБРИТЕ В БРАНША И ЗАЩО?
цитирай
134. анонимен - БАЛГАНОВА
16.04.2010 11:45
БАРГАНОВА, мълчите за нея - липсва ли Ви ? С усмивка Ви сложи на местото.Какво от това, че била бивша. По важно е настоящето. Танчева с тази резолюция за болница? парите са сладки независимо кой ги дава. Има ли Герб в РИОКОЗ- те какво правят? За едни триста лева заплата си мълчат. Павлов къде е?
цитирай
135. анонимен - Avtora na bloga e pocti 2 meseca na rabota v HEI
17.04.2010 15:11
Avtora na bloga e varnat na rabota - Samo Tanceva e kandidat za direktor, samo tia shte se iaviava na konkursa - za koito e premahnato iziskvaneto da imat kandidatite Zdraven menidjmant, zashtoto Tanceva go niama. Pod sekret se govori che ne mojela da raboti na kompiutar i v momenta slujitelite i pisheli Proekta za konkursa. Slujitelite ima da cakat za trimesecni premiii. niakoi samo shte si spomniat prez 2009 "kolko pati poluciha dopalnitelno vaznagrajdenie" ot "loshata Barganca" Bivsha bivsha ama polucavashte. Dokato samo pishete i si malcite taka shte e. A kogato stane postoianen direktor Tanceva.......shtr badete davkani i izpliuti. Za sega e vse pak "tiha i krotka" dokato se dokopa do posta.








a kogato stane
цитирай
136. анонимен - Затишие пред буря
20.04.2010 19:14
Никой ли не се чуди как така Танчева е оставена да спечели конкурса? Да не мислите че е случайно? Ще бъде страшно, така ще се сгромолясат Танчева и хората й, че даже и не си помислят какво ще им се случи. Наистина ако знаеха какво ги чака щяха да бягат без да се обръщат. Щастиви са тези, които няма да бъдат свидетели на тези събития
цитирай
137. анонимен - Вдигам залога че след 2 месеца Чипев няма да е на работа
22.04.2010 17:02
Вдигам залога че след 2 месеца Чипев няма да е на работа. Осведомени казват, че срещу него е повдигнато второ обвинение в прокуратурата. Колкото и да не вярва Танчева на прокуратурата скоро ще й се наложи да освободи и другия професионалист, който докара в Инспекцията. В тази връзка логично звучи въпроса й "Аз тиква на плет ли съм?"
цитирай
138. анонимен - Как е възможно Руслан Чипев който е ...
04.05.2010 07:52
Как е възможно Руслан Чипев който е известен рекетиор и глупак да бъде завеждащ на такъв важен отдел ? Манчева , ти луда ли си?
цитирай
139. анонимен - Незнам какви хора е назначила Та...
07.05.2010 16:46
Незнам какви хора е назначила Танчева, но 3 пъти ме вращат за едно удостоврение и трите пъти грешно го написали. Но какво ли се чудя видях в деловодството една служителка, която се клатушкаше полупияна и вонтеше на алкохол и цигари обръщаха се към нея с името Соня. И ако това е институция кажи му здраве. На 138 номер коментар - Не се очудвай та нали ги "ПОКАНИЛА" директорката да работят отново т.е. да рекетират - да не би тя да не се облажава, за да върне на работа доказали се рекетьори - значи и плащат за това
цитирай
140. анонимен - ?
12.05.2010 16:52
Съвсем случайно попаднах на този блог и бях искрено удивена, възмутена и недоумяваща, как е възможно хора, които претендират, че са интелигентни, да паднат до подобно ниво ! Занимавам се с успешен частен бизнес и в тази връзка съм имала контакти с доста от служителите на РИОКОЗ - Пловдив, които датират от години насам. Първо искам да подчертая, че ако не беше така, ако бях обикновен гражданин, със сигурност щях да остана с впечатлението, че в тази институция, едва ли не, с конкурс са подбрани възможно най-корумпираните и некомпетентни личности от гр.Пловдив. За щастие обаче, през годините на съвместна работа с РИОКОЗ успях да си изградя мнение за мнозина лекари там и да се убедя, че както в живота става много често, така и там най-кадърните, интелигентни и съвестни служители са обект на грозни клюки и низки доноси. Това, разбира се, говори най-ясно що за "личности" са авторите са подобен вид инсинуации. Не мисля, че изобщо има нужда да споменавам имена, тъй като така или иначе, времето изглежда вече е показало кой какъв е. Съжалявам само, че в интернет съществуват подобен тип публикации, които само чернят имената да изключително достойни и ненапразно многоуважавани пловдивски лекари. За един обикновен гражданин това формира дадено мнение, и ако случайно не реши да погледне и коментарите под скандалното писмо, той със сигурност би повярвал на всичко, написано в него. Все пак да сезираш прокуратурата с неверни сведения е изключително долна наглост, чието съществуване е възможно само в България. За щастие бях заинтригувана от въпросната наглост и реших да разгледам отзвука сред посетителите на блога. Това обаче беше върхът на моето учудване, когато установих, че явно самите автори на публикацията или техни близки си пишат коментарите. Вижте, не ме разбирайте погрешно, живяла съм 8 години в Германия и това поведение искрено ме възмути ! Не може да очаквате да имате добро име, след като сами го очерняте ! Просто опитайте се понякога да поглеждате и себе си.
цитирай
141. анонимен - П. С. А след като претендирате, че ...
12.05.2010 16:53
П.С. А след като претендирате, че сте интелигентни, все пак няма да се лошо да се научите на елементарни правописни и пунктуационни правила !
цитирай
142. анонимен - До постинг 140
12.05.2010 21:31
Искам да ви поздравя за мнението, но със съжаление трябва да отбележа, че имате сериозно основание да смятате, че към момента там работят като "с конкурс са подбрани възможно най-корумпираните и некомпетентни личности от гр.Пловдив" и "че както в живота става много често, така и там най-кадърните, интелигентни и съвестни служители са обект на грозни клюки и низки доноси". Просто се надявам, че не само времето, но и прокуратурата ще докаже кой какъв е и всеки клеветник ще си понесе последствията.
цитирай
143. анонимен - комантер от всичко прочетено до тук
13.05.2010 15:02
от прочетено до тук стигнах до извода, че всеки по някакъв начин си е почесъл езика. Възожно е от всичко написаното да има доза истина, но са писани и много неща които са чиста глупост. Казвам така, защото са писани някои неща за хора, за които съм убеден, че не е вярно. Ако това което е писано е истина защо не се обозначи всеки, а само заобикаля казаното
цитирай
144. анонимен - Бивш служител
21.05.2010 12:24
Д-р Танчева е човек здраво стъпващ и трезво мислещ, но около нея болшинството не са такива и тя ще "им обере рано или късно пешкира" - винаги ръководителя плаща. Повечето около нея са само използвачи и подмазвачи, а някои и доста некадърни. И все пак УСПЕХ
цитирай
145. анонимен - ТАНЧЕВА,ПАЗИ СЕ ОТ ЧИПЕВ
28.05.2010 21:24
ТАНЧЕВА,ПАЗИ СЕ ОТ ЧИПЕВ
цитирай
146. анонимен - 4ip4o nalapa li se ve4e
29.06.2010 22:14
анонимен написа:
ТАНЧЕВА,ПАЗИ СЕ ОТ ЧИПЕВ

цитирай
147. анонимен - Докога?
30.06.2010 09:49
Докога ще търпите Танчева-Манчева?
цитирай
148. анонимен - ВСЕ ПАК УСПЕХ
01.07.2010 21:33
Доктор Танчева ще бъде дълго директор,тя е умна, има п олитическо лоби,в другарски връзки е с всички партии,амбициозна е и е голяма артистка, сиреч голяма е маймуна.Тя ще се провали единствено ако подгони обкръжението си най вече гВСЕ ПАК УСПЕХлавния Рекетьо р Руслан Чипев, на когото тя се отблагодари и направи шеф,ВСЕ ПАК УСПЕХ
цитирай
149. анонимен - TAN4EVA NE E MAIMYNA TJ E KROKODIL I ...
10.07.2010 07:38
TAN4EVA NE E MAIMYNA TJ E KROKODIL I TO STAR KROKODIL
цитирай
150. анонимен - Дамянова била на съд???
24.07.2010 14:15
Не мога да повярвам, че това е факт. Нали всяка седмица беше при директорката Танчева и постоянно се мъкне с депутатката Вила Шопова. Много интересно, че само на "Танчева" не могли да и връчат призовката за разпит като свидетел. Като се знае, "поне работното и място", но как ще свидетелства срещу Дамянка. И нейният мъж е даден за подвеждане под отговорност като"първенец по издадени протоколи за помощни средства на инвалиди. Става много интересно - тези които се обединиха срещу Барганова - сега ще почнат да се дистанцират едни от други. Вярна е поговорката кажи ми какви са приятелите ти и аз ще ти кажа що за човек си. Верно ли, че спрели проекта на РИОКОЗ по ОПАК??? То за всяко нещо се изисква специалисти - дори и на готово да ти го дадат.........
цитирай
151. анонимен - на 148
24.07.2010 14:31
Дълго ще бъде директор, но на какво и кого................Министърката ясно се изрази за създаването на агенция по контрол на храните. Не вярвам Танчева да я оглави посмъртно. Има много кадърни, по-амбициозни и с по-големи политически стълбове зад гърба си хора. И като няма храни - Чипев на кого ще е началник??? Пък и знае ли се при сливането с РЗЦ какво ще стане - разбрах, че директорът им бил "се вредил" в комисията по сливането и всяка седмица ходил в София по няколко пъти. А и там има една кола началници - всеки ще гледа да се "вреди" то да стоиш и да получаваш е много сладка работа. Танчева с кои се заигра??? - та тя не управлява РИОКОЗ - Чомпалова, Наумова, Чипев, Мима Банчева та дори и вечно подпийналата Соня В."плаши". Всички изброени горе парадират с близостта си с директорката и демострират власт, без да си дават сметка, създавайки впечатление, че тя ги е "овластила" и по този начин я компрометират и излагат. Близостта и с Дамянова, която в последно време я посещавала по няколко пъти в седмицата????? Ни виждам около нея хора достойни за уважение!!!
цитирай
152. анонимен - ТАНЧЕВА КАКТО СЕ КАЗВА ТАНЦУВА САМО ...
25.07.2010 22:43
ТАНЧЕВА КАКТО СЕ КАЗВА ТАНЦУВА САМО ЕДНО ЛЯТО; ДА СИ Х ВАНЕ ПОД РУЧКА БАНДАТА И ДА СИ НАПРАВИ ПАРТИЯ ОТ НЕКАДЪРНИЦИ.ЗА СВЕДЕНИЕ ЧОМПАЛОВА ВЕЧЕ СЕ КАЗВА РАНГЕЛОВА ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ МЪЖЪТ И ДЪРТИЯ ЧОМПАЛ КОМУНИСТ НЕ Е НА ВЛАСТ,А СОНЯ СИ Е ВЕЧНО ПИЯНА.НЯМА РИОКОЗ,НЯ МА МАНДЖА Т.Е.КИНТИ,И РУСИ ЧИПЕВ ША ХОДИ С ПРАЗНО КОРЕМЧЕ ХА ХА ХА
цитирай
153. анонимен - еее, в крайна сметка
06.08.2010 22:56
еее, в крайна сметка 4ипев на работа ли е?
цитирай
154. анонимен - нямам думи
11.08.2010 00:27
Срам ме е, че живея в страна с такива държавни институции и такива държавни служители.
цитирай
155. анонимен - do 153
27.08.2010 21:28
eeeeeee i dr damjnova li e na rabota
цитирай
156. анонимен - "новите дрехи на царя"
15.09.2010 11:45
Танчева никога не е била антикомунист, а е нагаждачка и жалка доностничка - питайте за това д-р Димитров, на когото тя е ходила "да снася", какво правят и говорят колегите й почти всеки ден, в края на работния ден.
P. S. - тя и сега стимулира подобен тип поведение сред колегите си.
цитирай
157. анонимен - Най-добрата жена която познавам.
12.10.2010 14:35
Ваня е толкова добра и мила жена, тя е светица, как може да я обиждате така?
цитирай
158. анонимен - Как в ХЕИ - Пловдив-2004 г. се провеждаха конкурсите
21.10.2010 12:04
ДО Директора на ХЕИ- Пловдив

Вх.№787/21.01.04 г.
ЖАЛБА
от Соня Иванова РГванова, физик от лаборатория "Физични фактори" - ХЕИ
Г-жо Директор,
На 15.01.2004 г под входящ номер 592 подадох жалба с молба за назначаване на арбитражна комисия, тъй като считам, че бяха умишлено допуснати от комисията провела изпита, следните нередности:
• Относно организацията и провеждането на конкурсния изпит
1. След обявяването на началото членове на комисията се засуетиха да търсят и
доставят листове и печат, с което фактически ощетиха кандидатите от страна
време, т.е продължителността бе по-малка от предвидената, в нашия случай 2 часа.
2, Членовете на. комисията бяха прекапено толерантни към опитите за преписване от
страна на г-н Балимезов и г-жа Чалъкова, вместо да анулират работите им, както
е редно да се направи в такива случаи. В частност д-р Дойкова отне записките на
г-н Балимезов само с устна забележка, а "пищовите" на г-жа Чалъкова бяха
оставени в полиетиленовия джоб (със значителна дебелина) под конспекта.
Уважаемата д-р Дойкова каза, че "това е само конспект", от който г-жа Чалъкова
многократно се ползваше в течение на изпита. Комисията не реагираше...
• Относно предаването на протокола и обявяването на резултатите
Обикновено изпитния протокол се предава в рамките на същия ден на
провеждането на изпита, а не ден по-късно или повече, което създава
възможности за оказване на натиск върху членовете на комисията.
• Относно състава на комисията, която е избрана да проведе конкурса за
ръководител лаборатория на такова отговорно и вишестоящо учреждение
като ХЕИ.
Изискванията за членовете на такава комисия е да имат съответното научно звание в избраната за конкурса сфера или поне председателят да бъде хабилитирано лице.
Надявам се на вашата своевременна подкрепа да се изясни ИСТИНАТА по този въпрос и на съдействието Ви, за назначаването на нова арбитражна комисия за преразглеждане и преоценка на писмените работи .


19.01.2004г С уважение:

цитирай
159. анонимен - За методите с които си служи / по подходящи за татово време/ един настоящ директор на РИОКОЗ-кадровик на ДСБ-Пловдив, общински съветник на ДСБ / по времето на д
21.10.2010 13:39
ХИГИЕННО- ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА ИНСПЕКШШ-ПЛОВДИВ
ЗАПОВЕД

ПЛОВДИВ
На основание чл.193 ал.1 от КТ и във връзка с Рапорт вх. № 2570/18.02.04г. от Нели Чалъкова р-л лаборатория " Физични фактори " към отдел " ЛИ "
НАРЕЖДАМ:

На лицето Соня Иванова Иванова - изпълняващ длъжността -" физик" -. лаборатория " Физични фактори " към отдел " ЛИ " при ХЕИ-Пловдив да даде писмени обяснения в срок до края на работния ден на 02.03. 2ОО4 г . по повод на изложените в горепосочения Рапорт данни и по -точно за отказа и да изпълнява възложени и с длъжностната характеристика за заеманата от нея работа задължения , а именно : на първо място познаване на БДС , методики , наредби , които се прилагат за изследване и оценка на физичните фактори -предмет на дейността на лабораторията и на второ място отговаря за качеството на извършеното измерване и оформянето на официалната документация / протоколи/.
ДИРЕКТОР:
Писмените Ви обяснения се изискват за преценка на извършеното дисциплинарно нарушение.Недаването им в срок ще бъде считано за отказ Ваша страна.

дата на връчване:
21.03.2004 г.
Час: 9,30 ч.
Отказвам да дам писмени обяснения за предявените обвинения, за дисциплинарни нарушения, тъй като ги считам за неоснователни – С.Иванова




До Директора На ХЕИ-Пловдив
ОБЯСНЕНИЕ
От Соня Иванова Иванова-физик към отдел "ЛИ"-ХЕИ-Пловдив
Уважаема Г-жо Директор,
На 01.03.04 в 9,30 ч. ми бе връчена Заповед №70/01.03.04, в която аз се задължавах да дам писмени обяснения,за предявени обвинения в рапорт с вх.№2570/18.02.04 -от Н.Чалъкова-р-л на лаборатория "Физични фактори",с който рапорт / и съответните обвинения в него/ ми бе отказано да се запозная.
Простете,но аз не мога да дам писмени обяснения по обвинения с които не съм запозната,поради което и отказах да дам такива.
Мога да дам писмени обяснения по обвинения,само ако съм запозната с тях.
Обвинения,които касаят НАЙ-ОБЩО МОЯТА КОМПЕТЕНТНОСТ.спрямо
задълженията ми относно длъжностната характеристика на "Физик",са просто несъстоятелни.
Аз изпълнявам тази си функция повече от 10 години/ имам стаж в ХЕИ като физик повече от 10 години,а г-жа Чалъкова само няколко месеца/.
В наскоро проведен конкурс /на 14.01.04/ в ХЕИ за длъжността"Ръководител на лаборатория физични фактори",получих оценка -мн.добър-5,20 /увед.писмо с изх.№456/15.01.04/ .
Тази много добра оценка за познанията ми в областта в която работя,както и 10 и повече годишният ми стаж в тази област,говорят достатъчно добре за моята компетентност.
В заповедта Ви с №70/01.03.04, ми нареждате в срок до края на работния ден на 02.03.04 да дам писмени обяснения и такива ще дам,като спазя срока,ако се запозная с обвиненията в рапорта на г-жа Чалъкова с вх.№2570/18.02.04.
02.03.04-10,00 часа Пловдив





С уважение:




Вх.№ 3768/ 08.03.04
До Директора На ХЕИ-Пловдив
ОБЯСНЕНИЕ
От Соня Иванова Иванова-физик към отдел"ЛИ"-ХЕИ-Пловдив
Уважаема Г-жо Директор,
Продължавам с моите гротескни опити да изпълня заповедта Ви с изх.№70/01.03.04,която е във връзка с Рапортс вх.№2570/18.02.04-отН.Чалъкова/в която съм обвинена в дисциплинарни нарушения при изпълняване на функциите ми на физик в лаборатория"Физични фактори"/
На срещата,проведена на 04.03.04. в 13,15 ч./среща за изглаждане на конфликтната ситуация/ Вие казахте,че се разпореждате на г-жа д-р Танчева-Манчева,да ми посочи конкретните казуси по които съм обвинена.
Г-жа д-р Танчева-Манчева отказа, като ме препрати за тази информация към г-жа Чалъкова.
Г-жа Чалъкова,след консултация с г-жа д-р Танчева-Манчева и юрист-консулта г-н Русев,също отказа да ми даде информация по конкретните казуси.
На гореспоменатата среща на 04.03.04,Вие бегло ми изчетохте на глас извадки от някои случаи по които съм обвинена и ме помолихте да си водя записки.По моите записки съм записала,че съм обвинена в:
1. Отказ за извърша измерване в следните обекти:
А.Заявител-ДКЦ-1-обект ДКЦ-1-измерване на ФФ-микроклимат и осветление. Б.Заявител-ДКЦ "Надежда"-обект "Топлофикация" АД-измерване на ФФ-вибрации на МПС-"Жук","Аро" и "Авиа".
В.Заявител-фирма"Елко"-обект -фирма "Елко"-измерване на фф-микроклимат,шум и осветление.
Г.Заявител-фирма"Милениум-3"ЕАД-обектЕР'Д.Тодоров",гр.Стамболийски-измерване на фф-микроклимат,шум и осветление.
2.0тказ да нормирам в съответствие с нормативната база /БДС и Наредби/
3.Отказ да извърша оформяне на резултатите в официална документация/протоколи/.
4.Непознаване на методиките и физическата същност на факторите,които изследвам и в резултат на това невъзможност реално да извърша фактическото изследване.
Тъй като освен протоколите,нямам друго веществено доказателство с което мога да се защитя,прилагам комплекти от протоколи от измервания на фф в гореизброените фирми.Предоставените екземпляри са извадени от компютъра и са без подпис/с оглед на това да не се злоупотреби с тях/.
Уважаема Г-жо Директор,от бюрократичното поведение на г-жа д-р Танчева-Манчева и г-жа Чалъкова,останах с впечатлението за злонамерен,непочтен и тенденциозен опит за уронване на професионалния ми имидж и чест.
Надявам се,че Вие като Човек и Директор на институцията в която работим заедно, щепрекратите подобни меко казано непочтени прояви и ще ми предоставите ксеро-копие на
Рапорта на г-жа Чалъкова/който надявам се не съдържа секретна информация/,за да мога да дам
обяснения и изпълня заповедта Ви. |
В противен случай ще считам,че съм обект на жалка и недостойна игра.
С уважение:
08.03.04
/С.Иванова/

цитирай
160. анонимен - От извършеното са произтекли съществени за РИОКОЗ-П-в последици-уронен е престижа на държавната служба.
21.10.2010 14:53
РЕГИОНАЛНА ИНСПЕКЦИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ И КОНТРОЛ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ
ПЛОВДИВ
ЗАПОВЕД
№471/ 29.10.2007 г.
От д-р Ани Артюн Егинлиян, Директор на РИОКОЗ-Пловдив,
Относно: налагане на дисциплинарно наказание на Държавен служител Соня Иванова Иванова, ст.експерт в РИОКОЗ-Пловдив, Дирекция "Лабораторни изследвания", отдел "Физикохимични изследвания", с ранг IV младши.
Въз основа на протокол от заседанието на Дисциплинарния съвет към РИОКОЗ-Пловдив, с вх.№ 13954/15.10.2007 год., назначен със Заповед № 382/02.10.2007 год. и свикан със Заповед № 383/02.10.2007 год. по дисциплинарно дело № 6 от 09.10.2007 год., писмени, обяснения от служителя с вх. № 14383/23,10.2007 год., поискани със Заповед № 413/15.10,2007 год. издадена по реда предвиден в чл.93, ал.1 от ЗДСл, получена лично на 22.10.2007 год. около 14 часа, КОНСТАТИРАМ, че държавен служител Соня Иванова Иванова, старши експерт в Дирекция "Лабораторни изследвания ", отдел "Физикохимични изследвания", с ранг IV младши, към РИОКОЗ-Пловдив,
С поведението си на 28.09.02007 год., подробно описано в рапорт с входящ,'Ж 13392/01.10.2007 год. на директор дирекция "ЛИ" д-р Ваня Танчева и съдържащ обидни квалификации по адрес на директор дирекция "ЛИ", директор РИОКОЗ-Пловдив, и в други случаи описани/неспирни разпри между служителката Соня Иванова Иванова и колежката и Нели Чалъкова, негативното отношение и държание по време на акредитацията на лабораторията към дирекция "ЛИ" от страна на Соня Иванова Иванова/ от д-р Танчева съставлява нарушение на задълженията на държавния служител визирани в Закона за държавния служител и в Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация.
От извършеното са произтекли съществени за РИОКОЗ-Пловдив последици - уронен е престижа на държавната служба. Тежестта на извършеното нарушение се определя от политиката на инспекцията и от политиката на Министерството на държавната администрация и
административната реформа за стриктно спазване на законовите разпоредби относно носенето на държавната служба.
Нарушението е извършено виновно, като служителката не е изпълнила задължението си, че трябва в служебните си взаимоотношения да спазва разпоредбите на Закона за държавния служител и Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация.
Видно от обясненията и, служителката приема, че е действала правомерно, и не приема, че не е следвало да използва обидни квалификации, уронващи доброто име и престижа на йерархическото си ръководство в РИОКОЗ-Пловдив.
Извършеното от служителката и характера му на дисциплинарно нарушение се установява от събраните по случая документи, а именно: Рапорт с входящ № 13392/01.10.2007 год.на директор дирекция "ЛИ"д-р Ваня Танчева, Протокол № 6 от 09.10.2007 год. от заседание на Дисциплинарния съвет към РИОКОЗ-Пловдив, назначен със заповед № 382/02.10.2007 ■ год., в който са отразени обясненията на д-р Ваня Танчева, д-р Владимира Стефанова, началник отдел "КХОХ"/присъствала на инцидента на 28.09.2007 год., по време на който държавният служител използва обидни квалификации по отношение на йерархическото си ръководство в РИОКОЗ-ПловДив/, обясненията на д-р Мария Драгнева - началник отдел"ФХИ".
Описаните действия на служителя представляват дисциплинарно нарушение по чл.89, ал.2, т.5, а именно неспазване на правилата на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация от ЗДСл, и нарушение на чл. 17, ал.1, ал.2, ал.З и чл.18, във връзка с чл.22 от Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация, което видно от събраните доказателства е извършено виновно, поради което и на основание чл.90, ал.1, т.2 във връзка с чл. 92, ал.1 от ЗДСл, при спазване изискванията на чл.91, ал.1, чл.93 и чл.96 от ЗДСл.,
Налагам на държавната служителка Соня Иванова Иванова, старши експерт в РИОКОЗ-Пловдив, Дирекция "Лабораторни изследвания", отдел "Физикохимични изследвания", с ранг IV младши, дисциплинарно наказание - ПОРИЦАНИЕ.
Препис от заповедта за налагане на дисциплинарно наказание да се връчи срещу подпис на държавния служител и се класира в служебното и досие

ДИРЕКТОР РИОКОЗ-Пловди
/д-р Ани Егинлиян/

съгласувано с:
1. ст.юрисконсулт:.
/Р. Гавазова/
2. човешки ресурси:...
/Лиляна Палчина/

30.10.2007г. /дата на връчване/

Подпис на служителя:
/Соня Иванова Иванова/



Вх.№13884/ 12.10.2007 г.

До Дисциплинарната Комисия На РИОКОЗ - Пловдив
ОБЯСНЕНИЕ
От Соня Иванова Иванова - ст. експерт физик към Дирекция "ЛИ"
Уважаема Г-жо Председател, Уважаема Дисциплинарна Комисия,
Искам да дам обяснението си, по повод рапорта, постъпил при Вас от уважаваната г-жа Танчева.
В петък - 28.09.2007г., посетих кабинета на г-жа Танчева, за да ми обясни защо: "Сумата за допълнително материално стимулиране /ДМС/, която ми се дава от отдела е 30,00 лв. и която е от порядъка на тази , която са дали на чистачките 20-30 лв.".
Нямам наказания и би трябвало да ми бъде разяснено, какви са основанията за това и какви са критериите по които са били разпределени тези суми.
Съгласете се, че парите освен материална стойност, като всеобщ еквивалент, имат и друга идеална стойност, щом се дават за допълнително материално стимулиране.
РИОКОЗ е йерархична структура и нивото на образованието би трябвало да се уважава и цени.
Аз съм получила, няколко пъти по-малка премия от техниците /гл.специалисти и организатори по измерване на физичните фактори/, които подпомагат работата на физика.
Трудът ми е оценен по себестойност с този на хигиениста (разбирайте ме правилно, не принизявам труда на чистачката).
Съгласете се, че това вече е психологическо унижение и нараняване на професионалното ми и човешко достойнство.
Аз имам две магистратури по физика и над 15 години стаж по специалността. Нямам наказания, изпълнявала съм си служебните задачи, а трудът ми е сравнен с този на чистачка. Това е все едно и също, че лекарят получава пари за своя труд, равен с този на санитаря.
"Вие ме унижавате така д-р Танчева" - подхванах разговора аз.
"Нямам наказания, изпълнила съм си поставените задачи"
"Да но ти не ми се подчиняваш!" - бе репликата на г-жа Танчева .
"Вие сте голяма комплексарка" - бе моята дуплика.
Темата за "Подчинението" и така както го разбира в представите си г-жа Танчева е една стара и отдавнашна тема, започнала преди много години и превърнала се в сага на служебното ми място.
Явно г-жа Танчева има меко казано, болезнена мания за величие, провокирана от дълбокият и вътрешен комплекс за малоценност.
Преди години, когато д-р Димитров я назначи за шеф на отдела, след пенсионирането на д-р Кирилова тя се опита да ми „заповяда" да извърша измервания във фирмите на някои нейни познати. Заявките за измервания, бяха съпроводени с устни разпореждания „По заповед на д-р Танчева" ( подразбирайте какво означават думите в кавички - показателите да бъдат в норма, това е „свой човек" на д-р Танчева). Тези неща обаче, при мен не минават.
Тя вероятно реши, че тъй като в повечето ново откриващи се обекти искат измервания на физични фактори на работната среда, не е лошо да си има „свой човек" във физична лаборатория, който ще изпълнява „нейните заповеди", така както тя разбира смисъла на тази дума „заповед", и каквото съдържание влага в нея.
И разбира се, се спретна един сценарий, който бегло ще илюстрирам с един документ, който прилагам като поредна страница. Документа е жалба от мен до директора на ХЕИ, с вх. № 787/21.01.2004.
И така „човекът на г-жа Танчева", уважаваната г-жа Чалъкова ми стана колежка, която между другото е със специалност „Метеоролог", а г-жа Танчева, я направи „Метролог" на дирекцията.
Забележете какво невежество! Метеорологията да се бърка с метрологията. Вярно, че думите са със сходен звуков състав, но са различни по значение.
Както и да е ! След два месеца от започването на работа на г-жа Чалъкова, същата (явно под заповедта на г-жа Танчева ) пише рапорт срещу мен. Илюстрирам ситуацията с три документа, приложени като поредни страници:
1. Заповед с вх. № 70/01.03.2004;
2. Обяснение с вх. № 3458/ 02.03.2004;
1. ІІ-ро Обяснение с вх. № 3768/ 08.03.2004.
Трите горепосочени документи предадох на Гл. Държавен Инспектор от МЗ д-р Тенчо Тенев, в присъствието на д-р Ани Егинлиян (и за която си спомня д-р М. Троянчева).
По думите на д-р Тенев, д-р Танчева трябваше да бъде наказана. Д-р А. Егинлиян каза, че е била подведена от д-р Танчева и обеща, че ще бъдат прекратени всякакви подобни интриги.
Интригите обаче продължиха. Малко след това - това е година 2004, отново бе време, когато получавахме ДМС. Г-жа Танчева постъпи по същия начин, както и сега - 2007 година. Бях отрязана от ДМС на отдела. Когато я помолих да ми обясни, тя каза, че имам заповед „за дисциплинарно наказание" и когато я помолих да ми покаже тази заповед, тя възкликна: „О...! Така ли?... Ама, нямаш ли заповед за дисциплинарно наказание? Съжалявам, но парите са вече раздадени." ( забележете какъв цинизъм!)
И от 2004 година до 2007 година, сумите по ДМС от отдела ми бяха окастряни до нивата на чистачките.
Четири години по-късно, тя отново ми предлага същото обяснение „Не ми се подчиняваш и не изпълняваш заповедите ми !".
Между другото искам да илюстрирам една схема, прилагана от д-р Танчева, как физик и се подчинява. Прилагам като поредна страница една заявка за измервания от фирмата „ИСА - Милениум 3" ЕООД (държа да кажа, че това не е единичен случай). В заявката, забележете, има Р.8. "Желаем измерванията на физичните фактори да бъдат извършени от г-жа Н. Чалъкова". Тази заявка е получена в отдела (без реакция) и е резолирана до г-жа Н.Чалъкова.
Благодарение на реакцията на д-р Барганова (за което й благодаря), подобен тип заявки прекъснаха окончателно. Нещо повече, фирмата „ИСА -Милениум 3" ЕООД, както и други като нея престанаха да търсят услугите на физична лаборатория.
Аз не съм детектив, но може да се провери в компютърната система, че фирмата „ИСА - Милениум 3" ЕООД спря заявките си окончателно.
Чудна връзка !!! Нещо прекъсна веригата... Но ... сагата продължава.
В последно време, Дирекция „ЛИ" се е превърнала в предизборен щаб на партията „ДСБ". Пишат се списъци, организират се изборни комисии, председатели, членове, застъпници и т.н. Дори имах случай, когато колежка (няма да споменавам имена) дойде да ми каже, че трябва да освободя компютъра, за да се напишат някакви избирателни списъци. Аз отговорих, да каже на д-р Танчева, че в момента има служебна работа, а избирателните списъци ще почакат.
Аз не зная, дали е спазен чл. 7, ал.2, т.4 от Закона за Държавния служител, но зная и го виждам всеки ден, че Общинският съветник д-р Танчев-Манчева, не успяла да реализира страстните си желания да стане директор на РИОКОЗ, се е хвърлила да прави политическа кариера и е затлачила работата си като Директор на Дирекция „ЛИ" и ние служителите от дирекцията сме оставени на самотек.
Горката д-р Драгнева, която би трябвало да получава повече от половината от парите на г-жа Танчева, тъй като върши цялата й работа.
Служителите от лаборатория „Физични фактори" дълго не получаваха парите си за положен нощен труд, тъй като нямаше кой да подаде рапорт за положен нощен труд (това е работа на г-жа Танчева).
Трябваше да ангажирам вниманието на д-р Егинлиян, за да започнем пак да получаваме парите си за нощен труд. Нещо повече, дълго време излизахме на обекти след 22 часа без заповед на Директора. Нали, някой трябваше да информира за това директора, но заета в политическите си игри, д-р Танчева нямаше време за служебна работа.
Често, ама много често, трябва да слизаме от 6-я на 5-я етаж за служебен разговор по телефона (телефонът е в кабинета на г-жа Танчева), но не успяваме. В кабинета е заето, има външни лица и се водят оживен разговори.
И от 2004 година до 2007 година, сумите по ДМС от отдела ми бяха окастряни до нивата на чистачките.
Четири години по-късно, тя отново ми предлага същото обяснение „Не ми се подчиняваш и не изпълняваш заповедите ми !".
Между другото искам да илюстрирам една схема, прилагана от д-р Танчева, как физик и се подчинява. Прилагам като поредна страница една заявка за измервания от фирмата „ИСА - Милениум 3" ЕООД (държа да кажа, че това не е единичен случай). В заявката, забележете, има Р.8. "Желаем измерванията на физичните фактори да бъдат извършени от г-жа Н. Чалъкова". Тази заявка е получена в отдела (без реакция) и е резолирана до г-жа Н.Чалъкова.
Благодарение на реакцията на д-р Барганова (за което й благодаря), подобен тип заявки прекъснаха окончателно. Нещо повече, фирмата „ИСА -Милениум 3" ЕООД, както и други като нея престанаха да търсят услугите на физична лаборатория.
Аз не съм детектив, но може да се провери в компютърната система, че фирмата „ИСА - Милениум 3" ЕООД спря заявките си окончателно.
Чудна връзка !!! Нещо прекъсна веригата... Но ... сагата продължава.
В последно време, Дирекция „ЛИ" се е превърнала в предизборен щаб на партията „ДСБ". Пишат се списъци, организират се изборни комисии, председатели, членове, застъпници и т.н. Дори имах случай, когато колежка (няма да споменавам имена) дойде да ми каже, че трябва да освободя компютъра, за да се напишат някакви избирателни списъци. Аз отговорих, да каже на д-р Танчева, че в момента има служебна работа, а избирателните списъци ще почакат.
Аз не зная, дали е спазен чл. 7, ал.2, т.4 от Закона за Държавния служител, но зная и го виждам всеки ден, че Общинският съветник д-р Танчев-Манчева, не успяла да реализира страстните си желания да стане директор на РИОКОЗ, се е хвърлила да прави политическа кариера и е затлачила работата си като Директор на Дирекция „ЛИ" и ние служителите от дирекцията сме оставени на самотек.
Горката д-р Драгнева, която би трябвало да получава повече от половината от парите на г-жа Танчева, тъй като върши цялата й работа.
Служителите от лаборатория „Физични фактори" дълго не получаваха парите си за положен нощен труд, тъй като нямаше кой да подаде рапорт за положен нощен труд (това е работа на г-жа Танчева).
Трябваше да ангажирам вниманието на д-р Егинлиян, за да започнем пак да получаваме парите си за нощен труд. Нещо повече, дълго време излизахме на обекти след 22 часа без заповед на Директора. Нали, някой трябваше да информира за това директора, но заета в политическите си игри, д-р Танчева нямаше време за служебна работа.
Често, ама много често, трябва да слизаме от 6-я на 5-я етаж за служебен разговор по телефона (телефонът е в кабинета на г-жа Танчева), но не успяваме. В кабинета е заето, има външни лица и се водят оживен разговори.
Веднъж дори преброих слизанията си - 6 на брой. Д-р Танчева разговаряше в кабинета си с външен човек, който се оказа съпартиец от нейния район, и който от ефира на телевизионното предаване „Имаш поща" правеше "РК" на д-р Танчева, „какъв невероятен човек е тя." (тъй като дала старите маратонки на сина си, а той ги подарил на една циганка от село Ягодово).
Това са само някои бегли илюстрации на живота в нашия отдел, такъв какъвто е, иначе трябва да напиша роман. Да не дава Господ!
Аз не уронвам авторитета на Ръководството, нито намалявам доверието в него. Считам, че Ръководството ще се разграничи от персоналните прояви на г-жа Танчева и ще я порицае.
Тази жена, г-жа Танчева, не само има болезнени комплекси, тя няма никаква морална стойност, не случайно й казах, че д-р Димитров я назначи за шеф, а тя за Благодарност, направи всичко възможно той да си тръгне огорчен и наранен (случайно присъствах на срещата с д-р Куманов, като председател на секцията на КТ „Подкрепа" в ХЕИ).
Д-р Танчева-Манчева и нея разруши. Принуди хората да се откажат от членство в доброволна професионална организация.
Надявам се, че Ръководството ще се разграничи от тези прояви на г-жа Танчева и няма да се идентифицира с нея. Афектният разговор, който проведох с нея е чисто персонален и в него не съм разглеждала г-жа Танчева като част от Ръководството на РИОКОЗ, а като човека - Ваня.
Между другото, възнамерявам да се обърна към Главен Държавен Инспектор д-р Тенев и да го запозная с продължението на сагата. Имам въпроси към него, на които се надявам той да ми даде отговор, като например „Дали поста на Директор на Дирекция „ЛИ" служи за лоби на г-жа Танчева за политическата й кариера, или е обратното".
Дължа извиненията на Уважаваната Дисциплинарна Комисия, че предпочетох да изложа обяснението си в писмена форма, а не в устна, тъй като случката си има дълга опашка и би отнело много време, на уважаваната комисия да я чуе.
Надявам се, че Уважаваната Дисциплинарна Комисия ще погледне на случая с нужната отговорност и ще предприеме съответни действия за прекратяване на психологическия тормоз, който д-р Танчева ми упражнява и ще съдейства за преразглеждане на правомерността на сумата по ДМС от отдела и ако е неправилно намалена да се възстанови от личните средства на д-р Танчева-Манчева.
С Уважение:
(Ст.експерт физик Соня Иванова)
Р.S. Експертите от РИОКОЗ подпомагат дейността на Ръководството при изпълнение на неговите задачи, а не му пречат.


цитирай
161. анонимен - Браво Соня!!!
22.10.2010 14:11
Излязох в пенсия преди доста години от ХЕИ, на продължавам да следя с интерес какво става там: Танчева го е направила една клюкарница, събрала е всички уличени в подкупи - и там в момента нищо не се върши. Тя винаги се е занимавала да агитира на работното си място - гласуване за ДСБ - иначе няма добра заплата. Щом е стигнала до там, че хората от другата институция на 6-я етаж /преди беше директор Панайот Николов/ да и редят структура и реда в ХЕИ - има само едно обяснение - вико не разбирам, но "дори и ортак с дявола ставам само и само да съм на власт". Щом я съветват хора със средно образование със типичен еснафски селски манталитет ..... и тя ги слуша. Едно заведение се прави авторитетно с елитни "специалисти" не с клюкари и рекетьори.
цитирай
162. анонимен - рикоз пловдив
26.10.2010 10:52
Сигнал от д-р Рави Шанкар Дасари
с.Куклен, община Куклен

До Проф. Р. Гайдарски ,
Министър на Здравеопазването

До ПД Социалдемократи ,
Гр . София

До Комисията за координация на работа по борбата с корупцията
Към Министерски съвет

До H.E. Mr. Jeremy Hill ,
Британско Посолство в гр. София

До Г-н Димитрис Куркулас ,
Делегация на Европейска комисия в България

До Mr. Michael Fritz ,
Американска агенция за международно развитие , гр. София

До Отворено общество , гр.София

До Клуб на Журналистите за борба с корупцията, гр. София

До B B C – Българска редакция , London



ОТВОРЕНО ПИСМО

от Д-р Рави Шанкар Дасари , жител на с.Куклен, община Куклен
п.к. 4101, ул. “Свобода” № 8, област Пловдивска.

относно:
1. Проекта на Комисията за координация на работата по борбата с корупцията при Министерския съвет и с финансовата подкрепа на посолството на Великобритания-гр. София “ Не на подкупа “ в Министерство на Здравеопазването на Р.България.
2. Становището на г-н Оле Рен пред Парламента на Р.България “За безопасността на храните”

Уважаеми Г-н Министър,
Уважаеми Дами и Господа,

Като гражданин на Р. България и бивш служител на ХЕИ –гр. Пловдив-по настоящем РИОКОЗ, с над 15 години трудов стаж, желая да споделя личното си становище по тази антикорупционна акция “ Не на подкупа “ в МЗ .
Подобен проект вече функционира в Министерството на Вътрешните работи от две години със съдействието на Европейския съюз и Британско посолство у нас и с участието на служител от Scotland yard г-н Дейвид Уолстънхолм. Това носи успехи в борбата срещу корупцията в системата на МВР, видно от публикация във в-к “24 часа “ от 12.05.2005 г. “Полицаи под прикритие хващат за 3 дни 14 катаджии с подкуп”.
Какво е състоянието в борбата с корупцията в Министерството на Здравеопазване?
Според мен корупцията в системата на Министерството на Здравеопазването (МЗ) е един от основните проблеми, който трябва да се решава от ръководството на това министерство. По този начин ще се подобри качеството на здравеопазването и ще се осигури в частност безопасна храна за гражданите. Този проблем днес е още по-актуален с оглед предстоящото пресъединяване на нашата страна към страните от Европейския съюз.
Мисля, че политиката на МЗ в борбата с тези негативни явления е неефективна и че сегашната работа в тази насока не дава желаните добри резултати, защото в системата на МЗ няма политическа воля, ново поведение и нова стратегия.
С отпечатването и раздаването на листовки не се изчерпва тази борба. За да има ефективност, следва да се работи по тези кардинални проблеми, а именно:
1. В МЗ няма отделен Инспекторат, със специално обучени за целта служители, който да извършва безпристрастни и обективни проверки по сигнали за корупция спрямо служителите на МЗ и на неговите регионални звена по места. В момента тази функция се изпълнява от Главният секретар на МЗ, вероятно между другото и самите проверки се възлагат на структури и лица, които в повечето случаи сами са обект на получения сигнал. Така се опорочават тези проверки, истината се потулва и не се предприемат никакви конкретни мерки срещу уличените лица. Предлагам на вашето внимание кореспонденцията между сдружението “ Независимо дружество за защита правата на човека” (НДЗПЧ)–гр. Пловдив и МЗ (писмо на МЗ до ККРБК с изх. №: 97-и-1 от 07.02.2005 г. в отговор на сигнал за прояви на корупция в ХЕИ – гр. Пловдив и възражение на “НДЗПЧ” –гр. Пловдив с изх.№: 17 / 15.03.2005 год. .
2. Липсва прозрачност в работата на МЗ по получените сигнали за корупция в системата на МЗ. Не се дава гласност при констатиране на нарушения от подобен
характер. В редовните пресбрифинги на МЗ, за разлика от тези на МВР, не се съобщава за разкрити случаи на корупция, за заловени служители с подкуп и за взетите административни мерки спрямо нарушители. В отчетът за изпълнение на задачите от Програмата за изпълнение на националната стратегия за противодействие на корупцията 2004 – 2005 г., в разделът за МЗ липсва информация за корупция сред служителите от системата на министерството. В интернет-страницата на МЗ www.MH.Government . BG липсва рубрика “Антикорупция “, каквато има за МВР.Гражданите не знаят към кого трябва да се обърнат.
3. Кадровата политика в МЗ и в неговите подчинени регионални звена е неправилна. На отговорни ръководни длъжности се назначават лица намесени в скандали с корупция и с опетнено минало.
В демократичните общества, появата на името на държавен служител в пресата, намесен в корупция, е повече от скандално. Работодателят извършва незабавно вътрешно-ведомствена проверка и взема необходимите административни мерки, включително и временно отстраняване на въпросният служител от работа до изясняване на случая.
4. МЗ не проследява изпълнението на издадените решения и указания свързани с корупцията и при неизпълнение не се търси отговорност от съответните служители.
5. МЗ не гарантира Анонимност и Сигурност на жалбоподателите. Спроред мен е важно съдържанието на сигнала дали отговаря на истината, а не името на жалбоподателя. Подалият сигнала в повечето случаи става обект на репресии от засегнатите служители. Изпращам Ви оплаквания на граждани публикувани в пресата.
Например в случая с г-н В. Колчев-санитарен инспектор в гр.Хисар, област Пловдивска същият се оплаква, че е отвлечен и бит от неизвестни лица по повод на подаден сигнал, а директорът на ХЕИ-гр. Пловдив го съкращава от работа. Прилагам писмо, изх. №: 97-в-32 от 24.06.2001 г. до МЗ и жалбата на г-жа Ина Гашарова от гр. Перущица.
Уважаеми Дами и Господа,
Дейността на МЗ в борбата с корупцията сред своите служители търпи критики и аз ще Ви посоча няколко примера за неефективна работа в ХЕИ-гр. Пловдив.
Инспекцията е разтърсена от скандали свързани с корупция, нередности, рекет и покровителство над документално нередовни обекти, отразени в местните вестници.
Новите случаи на заловени санитарни инспектори с подкуп и назначаването на ръководни постове на лица, замесени в констатираните нередности говорят сами по себе си за това. Какво имам в предвид:
1. Д-р Александър Королъов – бивш зам.директор на Инспекциятя . След безбройните сигнали срещу него същият е преназначен и в момента е зав.сектор в отдел “ Противоепидемиологичен контрол” (ПЕК).
2. Д-р Симеон Павлов – задържан от НСБОП и нееднократно наказван за неизпълнение на служебните задължения е назначен за директор на дирекция “ Профилактика на болести и промоция на здраве “(ПБПЗ).
3. Д-р Ваня Танчева Манчева – въпреки констатация на комисията на МЗ
от 01.11.2002 г., стр. 2 в разрез на заповед на директора на ХЕИ №: 31 от 22.01.2002 год.,същата продължава да взема без конкурс от 1999 г. до днес длъжността Н-к отдел “ Лабораторни изследвания “ (ЛИ)- в момента е Директор на дирекция “ЛИ”.
4. Д-р В. Рангелова –замесена в скандалите за нередностите в Държавен санитарен и противоепидемиологичен контрол-гр. Карлово / ДСПЕК / и с Красновски и Хисарска минерални води в момента е Н-к отдел “Организационно-информационен” / ОИ /.
5. Д-р Генка Дамянова – името и е замесено в няколко сигнала за корупция. Срещу нея има заведени следствени дела №: 1040/2005 г., 1100/2005 г.,1211/2005 г и въпреки това получи повишение-от 2005 г. изпълнява длъжността Н-к отдел “Държавен здравен контрол” / ДЗК – Хранителни обекти /.
От РИОКОЗ-гр. Пловдив и от отдел “Държавен санитарен контрол” ( сега отдел “Здравен”) от 2001 год. до момента са заловени с подкуп 6 служители-двама от тях са осъдени. Тази цифра е над 10 % от общ брой служители на работа в отдел ДСК на РИОКОЗ–гр. Пловдив. Връпиращо е последният случая на заловен държавен служител с подкуп Санитарен инспектор Вера Димова , същата е поставен под домашен арест с решение на Окръжен съд – гр.Пловдив, ръководството на РИОКОЗ – гр. Пловдив не наложи до сега административни мерки спрямо Димова .
С отворено писмо искам да приветствам проекта “Не на подкупа” и да дам своя скромен принос в борбата срещу това уродливо явление в 21 век.
. Към писмото прилагам следните документи:

1. копие на писмо на МЗ изх.№: 97-и-1 от 07.02.2005 г.
2. копие на становище на ХЕИ – гр.Пловдив изх.№: 1217 от 25.01.2005 г.
3. Възражение на НДЗПЧ – гр. Пловдив изх.№: 17 от 15.03.2005 г.
4. копие на писмо на МЗ изх.№: 97-р-30
5. копие от докладна на МЗ от 01.11.2002 г.
6. копие на писмо на МЗ изх.№: 97-в-32 от 24.06.2001 г.
7. копие на халба на г-жа Ина Гашарова
8. копие но постановление от Окръжна прокуратура №: 2051/92
9. докладна на Колчев и Шарова
10. в-к Вести от 15.08.1996г.
11. заповед на ХЕИ №: 719/28.12.1998 г.
12. заповед №: 341/11.06.2002 г.
13. в-к Марица от 20.09.2002 г.
14. в-к 168 часа от 3-9.06.2005 г.
15. в-к Труд от 19.09.2005 г.

18.10.2005 год.
гр. Пловдив С уважение: ……………..
[назад]

цитирай
163. анонимен - Инициирана финансова ревизия-серия №1
26.10.2010 11:31
Финансова ревизия на всички договори по Закона за обществените поръчки, сключени по времето на предишното ръководство на РИОКОЗ-Пловдив, както и на цялата му дейност, започва новият директор на инспекцията д-р Ваня Танчева-Манчева.
Извършена от нея вътрешна проверка е установила, че при 23 договора има пропуски и нарушения, а някой от анексите към тях показват фрапиращи финансови нарушения.
„За двата дни, през които заемам длъжността, успях да се запозная детайлно само с няколко договора, но съм категорична, че има извършени нарушения”, заяви д-р Танчева-Манчева.
Като пример тя посочи обществена поръчка за извършване на основен ремонт на две тоалетни в сградата на здравната инспекция на стойност 32 хиляди лева. Към договора предишният директорка на инспекцията д-р Янка Барганова е сключила и два анекса, според които за боядисване на още три стаи фирмата изпълнител е получила около 17 хил. лева.
По думите на д-р Танчева-Манчева от предадената й до момента документация не става ясно как са изразходвани и получените средства по спечеления европроект от инспекцията по програма ОПАК. Към днешна дата става ясно, че от получени 121 хиляди лева има осчетоводени само 35 хиляди лева, платени на фирма да изготви софтуерен продукт,10 хиляди лева – дадени на друга фирма, изготвила документацията, и 15 хиляди лева - за възнаграждения на екипа на проекта.
„Ще проверя къде е отишъл всеки един лев, както и ще потърся отговорност на всеки един злоупотребил със служебно положение или финанси”, категорична е д-р Танчева-Манчева.
Като пример тя посочи случай с двамата служители на ръководни постове в инспекцията – д-р Симеон Павлов и д-р Александър Корольов, които, въпреки констатацията на здравното министерство, че има данни за конфликт на интереси, не са били освободени от д-р Янка Барганова.
„Няма да спра с разследването на този случай, вече отстраних д-р Павлов от поста му на главен секретар, като не изключвам и следващи други уволнения”, обясни новият директор на РИОКОЗ. Тя подчерта, че в близките дни ще сформира екипа си, като ще разчита на отговорни и компетентни хора.
„Изнесеното като факти от новия директор на РИОКОЗ д-р Ваня Танчева-Манчева не отговаря на истината и е много възможно да й потърся съдебна отговорност за клевета”, каза д-р Янка Барганова.
Тя поясни, че не е нарушавала Закона за обществените поръчки, а в цитирания случай цялата документация е налична и изправна. По повод обвиненията, че по спечеления проект не се върши работа, д-р Барганова каза, че срокът е 18 месеца.
Според нея информация за него могат да имат определени хора, а в случая това не е нейната заместничка. Тя отрече да има „чадър” от нейна страна върху докторите Павлов и Корольов и отбеляза, че се е съобразила с проверката на комисията.



цитирай
164. анонимен - Инициирана финансова ревизия-серия №2
26.10.2010 11:33
Новият директор на РИОКОЗ - Пловдив инициира финансова ревизия на договорите за обществени поръчки на предшественика си
09 декември 2009 / 14:31 | Институции | Агенция "Фокус"

Пловдив. Финансова ревизия започва новият директор на РИОКОЗ - Пловдив на всички договори за общиствени поръчки, които са подписани от нейната предшественичка д-р Янка Барганова. Това съобщи д-р Ваня Танчева - Манчева на пресконференция днес, предаде кореспонденът на Агенция „Фокус”. По думите на д-р Танчева, сключените 23 договора са със съмнително съдържание. Все още тя не е успяла да се започнае с всеки от договорите, но от прегледания само един договор за извършване на основен ремонт на тоалетна в сградата на инспекцията, се вижда, че цените са силно завишени. Първоначално договорът е бил за 5 872 лева, но в последствие са подписани още два анекса, с които средствата за ремонт са се качили до 32 000 лева. Подозрителен, според д-р Танчева, е и проектът, спечелен от РИОКОЗ по Оперативна програма „Административен капацитет" за внедряване на електронна система в инспекцията на стойност 618 000 лева. До момента на инспекцията са преведени само 121 000 лева, като само за 60 000 от тях е ясно къде са похарчени. От пердоставените и разчети не се разбира за какво точно са разходвани останалите средства, посочи д-р Танчева.
Според новия директор на РИОКОЗ Пловдив д-р Танчева, с писмо от 27 август тази година Министерството на здравеопазването посочва, че има данни за конфликт на интереси за двама от служителите на инспекцията. Въпреки това предишният ръководител на санитарната инспекция, д-р Барганова, не е предприела никакви действия. Става дума за директорът на дирекция „Здравен контрол" д-р Симеон Павлов и за д-р Александър Корольов, директор дирекция „Опазване на общественото здраве". Д-р Танчева вече обяви, че ще бъде непримирима към всички поряви на корупционни практики и няма да спре с разследването на този случай. Тя бе категорична, че вече е уволнила д-р Павлов като главен секретар на РИОКОЗ. Двамата се разследват от ДАНС и прокуратура за използването на служебно си положение и участието им в частни фирми, припомни д-р Танчева.
Цветана ТОНЧЕВА

цитирай
165. анонимен - Няма резултат от прокуратурата-серия №1
26.10.2010 11:35
Няма да сигнализирам повече в прокуратурата, защото по нито един от предадените от мен казуси до момента, няма развитие. За това се закани директорът на Районната здравна инспекция д-р Ваня Танчева. Тя даде за пример случаят с отстранения от длъжност бивш главен секретар на РИОКОЗ д-р Симеон Павлов, който след като си е тръгнал, е взел със себе си оригиналите на проект, техника за компютър, мобилен телефон. Д-р Танчева е подала сигнал в прокуратурата за обсебване от страна на д-р Павлов, но от там са определили, че не са налице основания за подобно твърдение. Впоследствие оригиналите на проектита са върнати с нотариус, обясни тя.
Няма никакво развитие и по казуса с корупционните схеми, в които има съмнения, че са замесени предишният директор д-р Янка Барганова и директорът на Дирекция „ Здравен контрол" и главен секретар тогава д-р Симеон Павлов, каза още шефката на РИОКОЗ. Тя нарече „дупка в закона" случая с назначаването на д-р Павлов като шеф на дирекция, с конкурс, който той сам си е провел.
Чакам резултатите за подадените от мен казуси. Ще видим къде е проблемът - в полиция ли, в прокуратура ли, в съд ли, заключи д-р Танчева

цитирай
166. анонимен - Няма резултат от прокуратурата-серия №2
26.10.2010 11:37
В рубриката влиза с емоционалното си изказване шефката на РИОКОЗ- д-р Ваня Танчева –Манчева, която заяви днес че до момента по нито един сигнал подаден от нея до прокуратурата за извършени нарушения от предишното ръковоство няма развитие. Ето и обяснението й за най-фрапирашия случаи, при който уволнения шеф на Здравен контрол и главен секретар на инспекцията д-р Симеон Павлов, е взел със себе си цялата документацията по европроект, компютърна техника и служебен телефон и чак след месеци с нотариус е върнал взетото.
цитирай
167. анонимен - По повод горните 4 публикации.
26.10.2010 11:41
Еее..., така действа новата шефка на РИОКОЗ- Пловдив - д-р Ваня Танчева Манчева, първо казва "че сестра ти е .......", а после ходи доказвай, че нямаш сестра!
цитирай
168. анонимен - "Седало или клекало" - д-р Ваня Танчева Манчева за творбата на Дейвид Чорни
26.10.2010 12:12
Не клекалото е във фокуса на вниманието на нормалния човек д-р Танчева-Манчева, а
ВиК инсталацията, състояща се от червени, сини и жълти тръби - метафора на нашия социален живот - това е символ.
Всеки знае, за играта на съзнанието -"фигура-фон". На този ноумен са изработени тестовете на Роршах, за откриване на престъпни нагласи.
цитирай
169. анонимен - Раздвояването но личността е симптом на шизофрения.
26.10.2010 12:38
По повод публ. №165 /горе/, какво е това за конкурса на д-р Павлов? - та вие тичахте по стълбите и викахте задъхано "Къде е д-р Павлов, да го поздравя за спечеления конкурс?".
цитирай
170. анонимен - Благодаря.
26.10.2010 12:44
По повод публ. №161 /горе/. Колежке, Благодаря! В РИОКОЗ - Пловдив са работели, работят и ще работят много светни хора - професионалисти, стига ръководството да си е на мястото.
цитирай
171. анонимен - Танчева има нарушения по ЗОП
29.10.2010 20:31
от една страна прокуратурата се произнесе, че няма нарушния по сигналите на Танчева, но пък всеки може да види дори в интернет как на основание чл.122г, ал. 1, т. 3 от ЗОП, Комисията за защита на конкуренцията ОТМЕНЯ КАТО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО Решение № 2/08.03.2010 г. на Директора на РИОКОЗ- Пловдив за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка.
Старашен майтап - кой сега има нарушения по ЗОП предвид датата на решението? - Танчева.
Как да не се посмее човек
цитирай
172. анонимен - Крилатата фраза на д-р Ваня Танчева Манчева " Може - лъже".
31.10.2010 10:47
Количествените показатели за оценка, работата на експертите в РИОКОЗ – Пловдив са брой измервания, съответно – несъответствия ( системата за оценяване е въведена още по времето на Мими Виткова- МЗ, а в последствие се въведе система за атестация на държавния служител)
Г-жа Чалъкова, непрекъснато лъжеше за броя извършени от нея измервания.
Заедно с инж. химик А. Анастасова и аз физик С.Иванова, обърнахме внимание на д-р Ваня Танчева – Манчева за това, като и предоставихме веществени доказателства за лъжите на физик Чалъкова, която беше завишила бройките си – четири пъти.
И знаете ли какво каза за това д-р Ваня Танчева – Манчева?
„Може – лъже” ( крилатата фраза на д-р Ваня Танчева – Манчева)
цитирай
173. анонимен - Защо РИОКОЗ - Пловдив не измерва вибрации?
31.10.2010 10:50
В РИОКОЗ – Пловдив до 2004 г. се извършваше оценка на физичен фактор – вибрации. След назначаването на г-жа Чалъкова – като физик в лаборатория „Физични фактори”, този показател вече не се измерва и оценява, по следните причини:
1. Една от техниките с които се извършваше измерването – шумомер RFT – 00026, бе бракувана
2. Другият инструмент – шумомер на B & K – 2209 се скри в склада, тъй като г-жа Чалъкова не знаеше как да обработи измерените резултати, като приложи познанията си по физика ( ако има такива, тъй като е завършила физика по една програма,” по татово време”, за квалификация на военни кадри /тя е работила към военните/, БЕЗ ПОЛАГАНЕ НА КОНКУРСЕН ИЗПИТ) .
цитирай
174. анонимен - " Крадецът вика дръжте крадеца"
31.10.2010 11:10
Назначаването и оставането на д-р Ваня Танчева – Манчева, като директор на РИОКОЗ – Пловдив, ще създаде всички необходими и достатъчни условия за разцъфтяването на всички порочни практики и злоупотреби в институцията, още повече, че тя има връзка и с Митница – Пловдив.
цитирай
175. анонимен - Къде свършво истината и къде лъжата
07.11.2010 22:32
Не се знае до къде се простират лъжите и докъде стигат истините в РИОКОЗ - зная само, че Танчева-Манчева изпрати Катя Димитрова да извести и връчи на Павлов заповедта за освобождаването му и да стои в кабинета му докато си вземе личните вещи и го напусне - за каква компютърна техника ми говори тя, че той взел????? Нарушения относно ЗОП на д-р Барганова - знае ли Танчева за каква сума се изисква конкурс по ЗОП та да твърди, че има нарушения и "корупция". Били в конфликт на интереси - защо снаха й работи в ХЕИ - при това положение не е ли и тя в конфликт на интереси???????? И не е ли интересно, че никъде дори и в сайта на МЗ не бе оповестена оценката й -от проведения за директор конкурс и никой не съобщи, че е спечелила конкурса и е новият директор на РИОКОЗ.
цитирай
176. анонимен - За да се прави конкурс по ЗОП сумата ...
09.11.2010 20:59
За да се прави конкурс по ЗОП сумата трябва да е от 40 х.лв. лева нагоре. Под тази сума не се изисква провеждане на конкурс. И ако някои "твърдят" че за ремонт на тоалетни и др. ремонти общата сума е 32 хил. лева - не е било нужно да се провежда конкурс. Изглежда бившата директорка е свястен човек щом и провела конкурс за поръчка под изисквуемия минимум и не може да става и въпрос за нарушение по закона за обществените поръчки.
цитирай
177. анонимен - Вече за всички нормални и мислещи ...
15.11.2010 14:17
Вече за всички нормални и мислещи хора стана ясно, че д-р Танчева е въздух под налягане. И е безкрайно смешно точно тя да говори за ЗОП, при положение, че никак не е наясно с този закон (тя с какво ли е наясно). Няма такъв друг случай в историята на коя да е институция да се прецака нещо готово и директора, който твърди, че има нарушения по ЗОП от предшественика му за 32 хиляди, да го осъдят, че е обявил незаконосъобразна процедура по ЗОП за почти половин милион. Такава излагация ...
цитирай
178. анонимен - проект по ОПАК
16.11.2010 20:07
Какво стана със спечеления проект за над 500 000 хил.лв.??? Чувам, че бил спрян проекта или нещо такова. То ще е голяма излагация, ако писаното по-горе се отнася за този проект - "прецакано". Това са европейски пари и не трябва да се изпускат. Може да има и санкции. Наистина какво ли се работи от администрацията там. Нито едно спечелено дело в съда.... Години наред скандали от една меко казано "лудата и достатъчно проста Дамянова" да занимава цяла България и Пловдив със "неустоимия си" но вече "старчески сексапил" защото й се попречи да краде. Само човек с опит и некорумпиран ОТ ВЪН мчоже да се справи с тая напаст РИОКОЗ.
цитирай
179. анонимен - Естествено, че за проекта по ОПАК за ...
17.11.2010 19:58
Естествено, че за проекта по ОПАК за над 600 хиляди лева става дума, и естествено, че е спрян като са обявили ЗОП-а на Танчева за незаконосъобразен. Аз ако бях на мястото на министъра щях да я питам защо така е провалила всичко, при положение, че е толкова компетентна по всички въпроси. Интересно е и коя е фирмата, която уж спечели ЗОП-а, просто да е ясно кой се поддава на корупционни практики и за колко пари
цитирай
180. анонимен - Проект по ОПАК
20.11.2010 17:01
След години на скандали едно хубаво нещо се случи на ХЕИ - спечеления проект и той бе "прецакан" - Защо??? В стремежа си да се омаскари един свестен човек бе пропиляно всичко на вятъра. Вместо усилията да бъдат насочени да се продължи започнатото - само оплювания и упреци. Не се работи така - някои са много силни в улични агитки - там може да се вика колкото си щеш, но това не е знак за компетентност и не слага личността в графата "кадърни". Ръководството на ХЕИ не показа и не доказа досега, че е компетентно да ръководи професионално и изтървания проекта по ОПАК го доказа.
цитирай
181. анонимен - Министърът на здлавеопазването ...
20.11.2010 17:11
Министърът на здлавеопазването трябва да потърси отговорност от провалилите проекта и да бъде проведено разследване защо е налице такъв плачевен резултатът
цитирай
182. анонимен - Еманация на глупостта на д-р Тачева-Манчева е твърдението ,че "електромагнитните вълни се разпространяват и въздействат само на хоризонтално ниво"-на
23.11.2010 16:13
Д-р Ваня Манчева: Антените на мобилните оператори влияят само на хоризонтално ниво

17 ноември 2010 / 16:57 | Здравеопазване | радио "Фокус" – Пловдив
Пловдив. Засега няма заболявания сред хората, които да са причинени от излъчването на антените на мобилните оператор. Това съобщи за радио “Фокус” Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчевa, директор на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) като се позова на становището на Световната здравна организация. Според д-р Манчева рискът не такъв, какъвто се приписва напоследък в Пловдив. Единствените хора, които са уязвими от антените на мобилните оператори са тези, които имат работа на покривите и в непосредствена близост антените, каза д-р Манчева и допълни че самите антени действат на хоризонтално ниво. Здравната инспекция извършва два вида измервания във връзка с поставянето на антените върху покривите на жилишни и обществени сгради. Правят се изчисления преди поставянето на антените, след което се дава разрешение за тяхния монтаж. След като вече са поставени отново се следят параметрите на възможните вредни излъчвания, но такива до момента не са установени въпреки подадените многобройни жалби от жители на Пловдив, уточни диреторът на РИОКОЗ- Пловдив. Тя заяви, че излъчването от самите GSM-апарати е много по-вредно, отколкото антените за техния сигнал. Манчева е на мнение, че мобилните апарати трябва да бъдат забранени за използване от децата под 18-годишна възраст. Това, което се случва в Пловдив във връзка с дискутирането на вредното въздействие на антените на мобилните оператори прилича на масова психоза и е в резулатат от еманацията на некоппетенност, допълни още д-р Манчева.
Димитър ВЛАДИМИРОВ
цитирай
183. анонимен - STIGA VE4E
01.12.2010 19:45
NE SE SANIMAVAITE S TASI TAN4EVA TIA SI E OPLELA KOSHNIZATA NO DA VIDIM KOLKO RESILI SCHTE NAPRAVI TOVA 4YDO
цитирай
184. анонимен - Резилите в ХЕИ са си налице. Жалко, ...
10.12.2010 18:57
Резилите в ХЕИ са си налице. Жалко, че така вярвахме в ГЕРБ. Явно в Пловдив нищо не се прави. Бавно и сигурно властта се предава в ръцете на "банката кадри - Костов", свързването и прибягването до назначаване на негови кадри убива вярата на хората в партията, за която масово гласуваха - ГЕРБ. Изглежда е верен слухът за "реверанс" и "отплата" към Костов - свързани с хотел "Империал". Стои си непокътнат и директора на РЦЗ - тарикат, който се уредил на допълнителна заплата към Белодробната, и ДКЦ "Св.Георги" и още на 2 места да не ги споменавам. Всичко изглежда е само пари и интереси. Няма политика, няма партии. Хората не искат и да чуят за ДСБ и Костов - те им назначават хората за директори ...... Щом нямате кадърни хора да ни управляват на следващите избори не чакайте да гласуваме за вас.
цитирай
185. анонимен - Защо казвате, че ГЕРГ няма кадърни ...
11.12.2010 09:57
Защо казвате, че ГЕРГ няма кадърни хора? Все пак редно е да се признае, че малко хора биха успели да провалят нещо готово и направено - например проект за 600 000 лв. Не може да се отрече това постижение на госпожа Танчева. Бъдете поне малко честни и й го признайте това постижение
цитирай
186. анонимен - НЕКА ИЗЧАКАМЕ СЪДА
15.12.2010 10:58
Оказа се корумпирана,некорумпирана д-р Дамянова е единствена на подсъдимата скамейка.Защо никой от вас не се яви там като свидетел за ,,сериозна корупция,, та да я вкарате в затвора.Дори и ЧИПЕВ КОГОТО ТЯ ЗАЩИТАВАШЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ а също така даде доста усуилия Танчева-манчева да стане директор вижте как и се отплатих.Чипев и взе местото а Танчева я уволни.Ненаказано добро няма.Пък като не искате да има корупция в РИОКОЗ-НЕ ДАВАЙТЕ.ОБАДЕТЕ СЕ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА.
цитирай
187. анонимен - Ами АГЕНЦИЯ ПО ХРАНИТЕ
15.12.2010 13:56
Скоро ще е ,а там колко материал ще има.Ще плюем и ще мажем,ще пишем по разни форуми АМА И ЩЕ ДАВАМЕ.
Преди години в нашетно предприятие изпратиха 12виетнамци на работа/и да ги учим???????/ имаше 4момичета доколкото можехме да ги различим.Една сутрин слизайки от рейса гледаме всичките виетнамчета строени в редица и когато покрай тях минаваше колегата Георги всичките ТЕ ЗАПОЧНАХА ДА СКАНДИРАТ...ТИ СИ ЛЬОШ,ти си льош....
Попитах водача им защо,а той ми одговори че така наказвалиГОШО защото е....л едната виетнамка и тя забременяла пък ГОШО не искал да се жени.Та и вашите писания .........Да ви имам наказанията.
цитирай
188. анонимен - MA MNOGO E PROS TOSI 4IPEV SASTO G...
22.12.2010 22:43
MA MNOGO E PROS TOSI 4IPEV SASTO GOVORI PO RADIOTO MA
цитирай
189. анонимен - do XEI v Plovdiv
06.02.2011 21:31
TOALETNITE v SOU SIMON BOLIVAR v grat Plovdiv sa v UJASNO sastoianie
цитирай
190. анонимен - backlinks checker backlinks service
26.09.2011 11:06
pagerank seo forums <a href=http://xrumerservice.org>how to get backlinks</a> backlinks seo
цитирай
191. анонимен - Век XXI. Адам и Ева-взгляд одного, мнения миллионов
16.12.2011 19:59
<img>http://sweatego.ru/wp-content/uploads/2011/11/motivator-20154-176x176.jpg</img>

Это мужской сайт, где мнение мужчины имеет абстрактный вид. А мысли о жизни и жизненный опыт позволяют писать
советы мужчинам.

Акцентируя внимание на такие темы: жизнь, психология, гендерные отношения и, конечно же, секс - автор направляет свой
внутренний взгляд к тебе, -настоящий мужчина.

<a href=http://sweatego.ru/prikladnaya-psixologiya/mimicheskie-priznaki-obmana-mikrovyrazheniya/>микровыражения</a>

<a href=http://sweatego.ru/prikolnyj-goroskop/goroskop-v-stixax/>прикольные гороскопы в стихах</a>

<a href=http://sweatego.ru/prikladnaya-psixologiya/zhesty-xarakteriziruyushhie-obman-lozh-i-somnenie/>жесты обмана</a>

<a href=http://sweatego.ru/prikladnaya-psixologiya/lyubov-i-vlyublennost-priznaki-vlyublennosti-i-lyubvi/>влюбленность</a>
цитирай
192. анонимен - Hello!
02.02.2012 10:27
Hi! my identify is Jully. I would like to meemeet respected attendant :)
This is my homepage - http://jskdh5jkd7djh4.com/l
цитирай
193. анонимен - PsyDom.ru - Место, где живет психология
07.02.2012 18:39
<img>http://psydom.ru/images/sized/images/uploads/2012-01-29/gde-najti-vremya-dlya-samorazvitiya-ili-poleznye-pyatiminutki-chast-2-170x170.jpg</img>

Психология на Psydom.ru – ваш верный помощник

Добро пожаловать на наш сайт! У нас полезную для себя информацию смогут найти люди любых возрастов и профессий: школьники, студенты, родители, педагоги, психологи. На наших страничках вы лучше узнаете о том, что такое психология, как знание этой науки помогает в жизни. Материалы нашего ресурса включают в себя описание известных психологических методик, упражнения, которые способствуют развитию различных навыков, а также памяти, внимания, мышления. Всё это можно узнать благодаря полезным ссылкам, которые мы вам предложим.

<a href=http://psydom.ru/articles/zhenskaya-merkantilnost/>женщины все меркантильны</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/tvorcheskoe-myshlenie-u-cheloveka/>творческое мышление особенности в психологии</a>

<a href=http://psydom.ru/page/gumanisticheskij-psihoanaliz-eriha-fromm>э рих зелигманн фромм для политика характерны</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/sozdaj-sebya-sam-podnimaem-samoocenku-do-urovnya-neba/>самовнушение на успех</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ruslanchipev
Категория: Други
Прочетен: 1692087
Постинги: 2
Коментари: 528
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031